Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ιταλία «Η αύξηση της παραγωγής θα μας επιτρέψει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που περιέχονται στις συμφωνίες μας, σε διεθνές επίπεδο», δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Italia

Με συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Πάιβι Κέρκολα, διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Italia, αναφέρεται στις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων και στη δέσμευση της εταιρίας να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

«Η αύξηση της παραγωγής, η οποία θα επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες, θα επιτρέψει να ανταποκριθούμε τη ζήτηση δόσεων σε διεθνές επίπεδο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς να αλλάξουν οι υψηλές προδιαγραφές μαςποιότητας και ασφάλειας», δηλώνει η Φινλανδή μάνατζερ.

«Αυτή η προσπάθεια θα μας βοηθήσει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις για τις προμήθειες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, οι οποίες -το επαναλαμβάνουμε- βασίζονται σε παράδοση δόσεων και όχι φιαλών», προσθέτει.

Παράλληλα, διαψεύδει ότι μέρος των εμβολίων που προορίζονταν για την Ευρώπη εστάλη σε άλλες χώρες, ενώ αρνείται να αποκαλύψει την τιμή στην οποία πωλείται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες και ηπείρους.

«Οι τιμές μας παραμένουν απόρρητες, εφαρμόσαμε αρχές που επιτρέπουν μια ίση πρόσβαση στο εμβόλιο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Italia στην La Repubblica.

Η ίδια υπογράμμισε, όμως, ότι «σε όλες τις συμφωνίες εφαρμόζεται ένα μοντέλο διαφοροποιημένου κόστους, για τις χώρες με χαμηλά, μεσαία και μεσαία -χαμηλά εισοδήματα».

Η Φινλανδή μάνατζερ δηλώνει επίσης ότι η ενίσχυση του κέντρου παραγωγής της εταιρίας της, που βρίσκεται στο Βέλγιο, θα επιτρέψει την αύξηση του συνόλου των εμβολίων που παράγονται σε αυτό, από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση αν η εταιρία θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ιταλία με εμβόλια και σε περίπτωση που η χώρα προσφύγει στην δικαιοσύνη, λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση, η Πάιβι Κέρκολα υπογραμμίζει: «θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε το εμβόλιο, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εγγυόμαστε επίσης την προμήθεια όλων των φαρμάκων και εμβολίων μας για τους ασθενείς που τα χρειάζονται στην Ιταλία, όπως και στις άλλες χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!