Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας Ο Οργανισμός αναθεώρησε ελαφρά προς τα κάτω την πρόβλεψη για τη ζήτηση του πετρελαίου παρά τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) εκτιμά ότι η πετρελαϊκή αγορά βασίζεται σε ισχυρότερα θεμελιώδη στοιχεία φέτος χάρη στα εμβόλια, ωστόσο σήμερα αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάκαμψη της ζήτησης.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη του εμβολίου θέτει τα θεμελιώδη στοιχεία σε μια πιο ισχυρή τροχιά για φέτος, με την προσφορά όπως και τη ζήτηση να επιστρέφουν σε φάση αύξησης ύστερα από την πρωτόγνωρη κατάρρευση του 2020» σημείωσε ο ΙΕΑ στην μηνιαία του έκθεση για το πετρέλαιο.

Ωστόσο, ο Οργανισμός αναθεώρησε ελαφρά προς τα κάτω την πρόβλεψή του για τη ζήτηση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο και περίπου 0,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το σύνολο του έτους.

«Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει πλήρως η ζήτηση για πετρέλαιο καθώς τα νέα lockdowns σε μια σειρά χωρών ασκούν πιέσεις στις πωλήσεις καυσίμων», σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται τώρα να ανακάμψει κατά 5,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 96,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2021 ύστερα από τη βουτιά των 8,8 εκατ. βαρελιών την ημέρα την προηγούμενη χρονιά.

«Η υψηλότερη ζήτηση αναμένεται να επιτρέψει στην προσφορά να αρχίσει να αυξάνεται φέτος», σημείωσε ο ΙΕΑ, που προέβλεψε αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2021 ύστερα από μείωση ρεκόρ κατά 6,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα πέρυσι.

«Θα χρειαστεί πιθανόν πολύ περισσότερο πετρέλαιο, δεδομένης της πρόβλεψής μας για ουσιαστική βελτίωση της ζήτησης το δεύτερο εξάμηνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!