Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου Αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς. Σημαντικές οι αποφάσεις της Πολιτείας για την οικονομική ενίσχυση

Με αισιοδοξία ξεκίνησε σήμερα στο Ρέθυμνο η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, που έχουν αναρτήσει στις βιτρίνες τις εκπτώσεις στα εμπορεύματά τους.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό ακολουθούνται πιστά, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καταστηματαρχών, οι οποίοι όμως ζητούν από την Πολιτεία να σταθεί αρωγός ώστε να διευκολυνθούν στην εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν ήταν πολλοί οι καταναλωτές που βγήκαν για ψώνια, αρκετοί όμως εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα των καταστημάτων για να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης.

Κατά κοινή ομολογία, η τήρηση των μέτρων πρέπει να είναι από όλους σεβαστή, ώστε να μην υπάρξει ένα ακόμη γενικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Οι πολίτες καλούνται να εμπιστευτούν και να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, με τους καταστηματάρχες να ζητούν από τους συμπολίτες τους να εγκαταλείψουν τις ηλεκτρονικές αγορές και να επιστρέψουν στον παραδοσιακό τρόπο για τα ψώνια τους, επισκεπτόμενοι τα μαγαζιά.

Όπως είπε η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Αθηνά Τσικιντίκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται τα καταστήματα υπήρξε διαφοροποίηση στην ώρα ανοίγματος. Κάποια άνοιξαν στις 9 το πρωί και κάποια άλλα στις 10.

Όσοι επέλεξαν, παρά τις καιρικές συνθήκες, να ψωνίσουν, ψώνισαν άνετα με τήρηση των μέτρων, ακόμα και σε δειγματισμούς ρούχων ή άλλων αγαθών.

Η αλήθεια είναι ότι η Πολιτεία έχει ενισχύσει πολύ σημαντικά την αγορά. Αυτό που έπραξε με τα ενοίκια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, ήταν πολύ σημαντική απόφαση που ανακουφίζει τους επιχειρηματίες.

Τα μέτρα της δεύτερης καραντίνας σε επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος, έχουν βοηθήσει τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν, βάζοντας στην άκρη σκέψεις ακόμη και για λουκέτα στα καταστήματα τους.

Σημαντικό επίσης είναι πως δεν έχει ανοίξει η μετακίνηση μεταξύ νομών, οπότε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα πολυεθνικών επιχειρήσεων δεν θα προστρέξουν συμπολίτες μας.

Αυτό μάλιστα θα πρέπει να εξετασθεί από την κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα μεγάλα εμπορικά κέντρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κίνδυνο εκ νέου κλεισίματος γενικού».

Όπως επισήμανε η κ. Τσικιντίκου, παρά το ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην άποψη των επιστημόνων, θα πρέπει όλοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις να γνωρίζουν ότι «το άνοιγμα της εστίασης θα δώσει περαιτέρω ενίσχυση στον εμπορικό κόσμο μια και αυτοί οι δύο κλάδοι αλληλοσυμπληρώνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!