Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Χρονιά ανάπτυξης το 2019 για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Χρονιά ανάπτυξης ήταν το 2019 για την ασφαλιστική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η συνολική παραγωγή (ζωής και ζημιών) έφτασε τα 4,44 δισ. ευρώ ήταν αυξημένη κατά 9,7 % σε σχέση με το 2018 από τα οποία τα 2,24 δισ. ευρώ προήλθαν από τις ασφαλίσεις κατά ζημιών και 2,2 δισ. από τις ασφαλίσεις ζωής.

Επιπλέον, όπως τονίζει η γενική διευθύντρια της Ένωσης Μαργαρίτα Αντωνάκη πέραν της ανάπτυξης που σημείωσε ο κλάδος το 2019, η φερεγγυότητα της ασφαλιστικής αγοράς ενισχύθηκε αφενός μεν λόγω των αυστηρών κανόνων του Solvency II που διέπουν τη λειτουργία της, αφετέρου από την πρωτοβουλία των μετόχων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων να αυξήσουν τα κεφάλαια των εταιριών τους. Έτσι, ενώ η συνολική απαίτηση της νομοθεσίας για κεφάλαια ήταν 1,9 δισεκ. την ίδια χρονιά ο κλάδος διέθετε κεφάλαια ύψους 3,4 δισ. για την εκπλήρωσή της.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΕΑΕ:

  • Η συμμετοχή του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας έφθασε το 2,42 % ενώ οι επενδύσεις έφθασαν το 2019 στα 16 δισ. ευρώ.
  • Η παραγωγή των ασφαλίσεων ζωής αυξήθηκε κατά 17,3 % έναντι του 2018 ενώ η αντίστοιχη των ασφαλίσεων ζημιών κατά 3,2 %.
  • Ο δείκτης των συνολικών κατά κεφαλήν ασφαλίστρων το 2019 συνέχισε την ανοδική πορεία που είχε ξεκινήσει το 2016 και έφθασε στα 414 ευρώ. Η μέγιστη τιμή το δείκτη σημειώθηκε το 2009 με 491 ευρώ ανά κάτοικο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!