Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Χρηματοδότηση έργων στους Δήμους Αλεξάνδρειας, Καβάλας, Κορίνθου και Χίου

Με το συνολικό ποσό των 925.000 ευρώ χρηματοδοτούνται οι Δήμοι Αλεξάνδρειας, Καβάλας, Κορίνθου και Χίου από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Η χρηματοδότηση αφορά σε δημοτικά έργα, για τα οποία κατέθεσαν προτάσεις οι συγκεκριμένοι δήμοι, βάσει των τοπικών αναγκών τους.

Ειδικότερα, στον Δήμο Αλεξάνδρειας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών και αστικού εξοπλισμού στην πλατεία Παπαντωνίου, στον Δήμο Καβάλας για βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της Μονάδας Φιλοξενίας Μεταναστών, στον Δήμο Κορίνθου για αναβάθμιση σχολικών κτιρίων για τη λειτουργία Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και στον Δήμο Χίου για τη βελτίωση και αναβάθμιση του δημοτικού οδικού δικτύου στις κοινότητες Χαλκειούς, Βαβύλων και στη δημοτική ενότητα Καμποχώρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις 23 δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συνολικού ύψους 7,91 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αρμόδια επιτροπή του Ταμείου Αλληλεγγύης και η ειδική γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων συνεχίζουν την παραλαβή και αξιολόγηση των υπόλοιπων προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τους δήμους ώστε σύντομα να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!