Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Vodafone Η εταιρεία είναι έτοιμη για το 5G που θα αλλάξει την Ελλάδα

«Η Vodafone Ελλάδας είναι έτοιμη για να αναπτύξει το 5G μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απόκτηση του απαιτούμενου φάσματος" τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης.

"Έχουμε καταρτίσει ένα εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει στόχο το Vodafone Giga Network 5G να προσφέρει νέες δυνατότητες για όλους, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2021, σταδιακά για όλο και περισσότερους Έλληνες.

Αυτό που για όλους μας είναι συναρπαστικό είναι ότι το Vodafone Giga Network 5G, η νέα αυτή γενιά τεχνολογίας, θα βοηθήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, θα επιταχύνει την οικονομία και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα σε μία ψηφιακή κοινωνία, ισότιμη για όλους" προσθέτει.

Ο πρόεδρος της Vodafone, επισημαίνει ακόμη, πως έχοντας εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών νέας γενιάς για τα επόμενα χρόνια, "πιστεύουμε ότι με τα δίκτυα και τις τεχνολογίες μας, θα συμβάλουμε στην επιτάχυνση της πορείας της Ελλάδας προς το αύριο. Πρόκειται για μια συνολική επένδυση που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, πάνω στην οποία έρχεται και προστίθεται η άμεση καταβολή επιπλέον 130 εκατ. ευρώ για το φάσμα".

"Το ταξίδι του 5G θα είναι μακρύ - και τη διάρκειά του θα καθορίσει η διείσδυση των συσκευών και η επιτάχυνση της χρήσης των προηγμένων επιχειρηματικών εφαρμογών.

Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G. Είμαστε υπερήφανοι που αναλαμβάνουμε αυτό το σπουδαίο έργο για να βοηθήσουμε να αλλάξει η Ελλάδα" καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπρουμίδης.

Σημειώνεται πως η η Vodafone Ελλάδας απέκτησε συνολικά 600 MHz φάσματος για 15 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για άλλα πέντε, που αποτελείται από:

  • 700 MHz- 2 x 10 MHz έναντι Euro51 εκατ.
  • 2.1 GHz - 2 x 20 MHz έναντι Euro35,1 εκατ.
  • 3.5 GHz - 140 MHz έναντι Euro37,5 εκατ.
  • 26 GHz - 400 MHz έναντι Euro6,5 εκατ..

Η πληρωμή θα γίνει εντός 10 ημερών από το τέλος της δημοπρασίας.Β.Κ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!