Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΑ Δήλωση - Διαμαρτυρία για τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας

ΔΗΛΩΣΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο Υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης την Δευτέρα 7/12/2020 σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGΑ υποστήριξε ότι ευθύνονται οι Λογιστές για την μη πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αναστολών Νοεμβρίου σε 14.736 εργαζομένους.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κλάδο των Λ-Φ γιατί αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια απόκρυψης του λάθους των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας για την μη πληρωμή των σχετικών αποζημιώσεων μετακυλώντας το βάρος της ευθύνης στους Λ-Φ.

Το γεγονός ότι είναι ψευδής η αναφορά στους Λ-Φ προκύπτει από την επίκληση από τον κ.Βρούτση του συγκεκριμένου αριθμού ( 14.736) εργαζομένων .

Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα αναγνωρίζει 14.736 εργαζομένους που δεν έχουν πληρωθεί τους οποίους έχουν προφανώς δηλώσει σε αναστολή οι επιχειρήσεις μέσω των Λογιστών τους για τον μήνα Νοέμβριο.

Ας δούμε τις διατάξεις:

Σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ.2 του κεφ. Γ της απόφασης 48713/1232/26-11-2020 που αφορά την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα κατά το μήνα Νοέμβριο και στην απόφαση 49989/1266/4.12.2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα κατά το μήνα Δεκέμβριο , αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι:

’Για την περίπτωση των εργαζομένων, των οποίων κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020 παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους …… δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους’’

Επιπροσθέτως στην εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά ότι ΄΄Δεν χρειάζεται διόρθωση στα στοιχεία του εργοδότη , όταν ο εργαζόμενος τίθεται σε αναστολή από νέο εργοδότη’’.

Από πού προκύπτει λάθος των Λογιστών σε μη καθ’ υπόδειξη υποβολή δηλώσεων εργαζομένων;

Δεν θα έπρεπε να πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι αφού σύμφωνα με την απόφαση δεν απαιτείται νέα δήλωση για όσους είχαν ήδη λάβει την αποζημίωση στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου;

Σε τι ακριβώς συνίσταται η ευθύνη των Λογιστών ;

Επειδή

1.Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή από κανέναν συνάδελφο.

2.Η ενέργεια αυτή διαταράσσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εντολείς –πελάτες μας δημιουργώντας προστριβές και εντάσεις.

3.Πλήτεται η επαγγελματική και ατομική υπόσταση των Λογιστών-Φοροτεχνικών

4.Η βλάβη που υφιστάμεθα ως επαγγελματίες από την ασύμμετρη και αναποζημίωτη επίρριψη σε εμάς ευθυνών του Υπουργού Εργασίας έχει υλική διάσταση αλλά και ηθικό χαρακτήρα

Απαιτούμε

Την δημόσια αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψης του κλάδου από τον κ.Βρούτση με επίσημη ανακοίνωση όπου θα αποκαθίσταται η αλήθεια

Κάθε άλλη επιλογή πλην αυτής εκ μέρους του Υπουργού θα αποτελέσει μια εκ νέου περιφρόνηση του κλάδου και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί .

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσαμόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας  Ιωάννα Μπινιάκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!