Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Φραγκογιάννης Η Ελλάδα ένας σημαντικός και ασφαλής επενδυτικός προορισμός

Την επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα στήριζε και στηρίζει και δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές αξίες, τους νόμους και την ασφάλεια έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Φραγκογιάννης συζήτησε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και την ανάκαμψή της μετά την πανδημία και τόνισε τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που προσφέρει η χώρα μας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέδειξε την πλήρη οικονομική αναδιάρθωση, που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες, με πολλές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα τόσο ως προς την ανταγωνιστικότητα, τις fast track διαδικασίες και τη φορολογία, όσο και ως προς την πράσινη ανάπτυξη, καθιστώντας την έναν πολλά υποσχόμενο και ασφαλή επενδυτικό προορισμό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε τις αυξανόμενες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια της Cisco και της Pfizer, της TTEC, της Μicrosoft για τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων cloud-computing στην Ελλάδα και της Volkswagen για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε ένα έξυπνο και βιώσιμο νησί.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανία και ειδικότερα αν υπάρχει κοινωνική δυσφορία για τις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία ο κ. Φραγκογιάννης ανέφερε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών, επισήμανε ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και εξέφρασε την ανησυχία της χώρας μας για την ένταση στην περιοχή εξαιτίας της τουρκικής παραβατικότητας, ανησυχία που, όπως είπε, έχει επίσης εκφράσει και η Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!