Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών Η ασθένεια των λογιστών και τα αιτήματά μας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

10 Δεκεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Η ασθένεια των λογιστών και τα αιτήματά μας!
…συγχαρητήρια, φταίξιμο και υποκρισία…

Πληθαίνουν αυτές τις μέρες οι καταγγελίες για κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των συναδέλφων σε όλη τη χώρα και μάλιστα κάποια από αυτά καταλήγουν στο θάνατο.

Κάτω από την αφόρητη πίεση για να βγει η δουλειά, να τηρηθούν οι προθεσμίες και να μην πέσουν πρόστιμα έχουν ξεχαρβαλωθεί πλήρως τα ωράρια και πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται και πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά, να έρχονται σε επαφή με πελάτες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν υποψίες κρουσμάτων, αν νοσούν.

Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, με ό,τι αυτό σημαίνει για το εισόδημά τους, ενώ ταυτόχρονα δέχονται πίεση ώστε να δουλεύουν κανονικά. 

Παρατηρείται, ακόμα και τώρα, το φαινόμενο της προσπάθειας απόκρυψης κρουσμάτων από μεγάλους εργοδότες του κλάδου, ώστε από την μια πλευρά να μην καλύψουν τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό και από την άλλη να διατηρήσουν την λειτουργία των επιχειρήσεών αδιαφορώντας για την υγεία των υπαλλήλων τους.

Στα παραπάνω προστίθενται το νομοσχέδιο για το αντεργατικό έκτρωμα του αιώνα -το χτύπημα στο 8ωρο και τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία-, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, η κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων, και από την άλλη πλευρά μια σειρά μέτρων στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας. Για τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Έχει ευθύνες για την κερδοσκοπία που έχει επιτρέψει να γίνεται με τα tests. Ακόμα και το πλαφόν στην τιμή που ανακοίνωσε ότι θα θέσει μετά από 8 μήνες πανδημίας, το αύξησε κατά 50%! 

Αυτές τις μέρες αποκαλύπτεται το μέγεθος της υποκρισίας της! Από την μια προσπαθεί να καλοπιάσει τον κλάδο μας με δημόσιες ευχαριστίες και με τροπολογίες στην Βουλή για το δικαίωμα ασθενείας των α/α λογιστών που όμως τελικά απορρίπτει.

Από την άλλη μας φορτώνει -μέσω του υπουργού Εργασίαςότι για τις καθυστερήσεις της πληρωμής των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή ευθύνονται τα δικά μας λάθη(!!!), ότι δεν κάνουμε σωστά την δουλειά.

ΝΤΡΟΠΗ! Αποκρύπτουν ότι αίτια είναι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο την μεγάλη εργοδοσία και όχι τους εργαζόμενους.

Από κοντά και η ηγεσία του ΟΕΕ που όχι απλά απουσιάζει στα φλέγοντα ζητήματα αλλά μέσω κοινών επιτροπών με το υπουργείο συνδιαμορφώνει και υπερθεματίζει για το πώς καλύτερα θα υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα!

Στέκεται εχθρικά στα πραγματικά προβλήματά μας βάζοντας μπροστά το τυράκι της παράτασης των δηλωτικών υποχρεώσεων για να μας κλείσουν στην φάκα της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων. 

Η ΠΟΛ καλεί όλους τους συναδέλφους σε κοινό αγώνα για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος, του ωραρίου μας. Κανένας μισθωτός λογιστής μόνος του! Ενισχύουμε τον κοινό βηματισμό και με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους λογιστές στην βάση των κοινών μας αιτημάτων. 

Οι μισθωτοί λογιστές απαιτούν: 

  1. Μαζικά επαναλαμβανόμενα ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και εργοδοσίας. 
  2. Να διασφαλιστεί το εισόδημα κάθε εργαζόμενου σε καθεστώς αναστολής στο ύψος του μισθού του με ευθύνη του κράτους. 
  3. Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί το 10ωρο, αυξάνει τις νόμιμες υπερωρίες, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην υπογραφή ΣΣΕ. 
  4. Καμία παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, κανένα εμπόδιο στην απεργία. 
  5. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού. 
  6. Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Έκτακτο μηνιαίο επίδομα και παροχή του εξοπλισμού κατά τη προσωρινή εφαρμογή της. 
  7. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο. 
  8. Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα. 
  9. Ενίσχυση του ΕΟΔΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. 
  10. Όχι στις απολύσεις, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα 
  11. Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με μόνιμο προσωπικό και οχήματα. 
  12. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών. 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!