Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΚΙΟΕ Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία των βουλευτών για τις ΜΥΦ!

Ευχαριστήρια επιστολή

Του Αλεβιζακη Παναγιώτη

Οικονομολόγου

Προς Υπουργό Οικονομίας κ. Χρήστο  Σταϊκούρας 

Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία των βουλευτών για τις ΜΥΦ!!!

Αυτή είναι η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στην πρόταση των βουλευτών της – της       Νέας Δημοκρατίας!!! – για να υπάρξει απαλλαγή από την επιβολή προστίμων για το πρώτο έτος εφαρμογής της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο πρώην σύμβουλος του ΟΕΕ, κ. Σταϊκούρας θα ύψωνε το πολιτικό του  ανάστημα στις “ σκοτεινές επιδιώξεις” των λογιστών.

Οι λογιστές ζήτησαν να απαλλαγούν από τα πρόστιμα που επιβάλλονται κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του μέτρου, άσχετα ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα λάθη προκύπτουν από αδυναμία του ιδίου του συστήματος που δεν προστάτευε τους χρήστες λογιστές.

Αυτή η απόφαση αποτελεί την έμπρακτη απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στις προσπάθειες των συνάδελφων όλη αυτή την περίοδο να εφαρμόσουν κάθε εγκύκλιο που έβγαζαν τα υπουργεία προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρήσεις και η κοινωνία φυσικά χωρίς αμοιβή και με κίνδυνο την υγεία τους.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία για την ακριβοδίκαιη απόφαση της, ως επίσης και γιατί μας επέτρεψε να γνωρίσουμε το πραγματικό της πρόσωπο. Να γνωρίσουν οι συνάδελφοι ότι δεν μπορούν  να τύχουν επιείκειας σε τυχόν λάθη παραλήψεις ακόμα και αν προέρχονται από αδυναμία του συστήματος και ότι οι λογιστές είναι  πάντα υπεύθυνοι αυτοί και μόνο αυτοί για ότι συμβεί. Αν είχαν “ξεχάσει” να δηλώσουν αναδρομικά και άσχετα αν έχανε το κράτος έσοδα θα είχαμε τύχη όπως με την πρόσφατη ρύθμιση για τα αναδρομικά, αν είχαμε έμβασμα στο εξωτερικό θα είχαμε τύχη ευνοϊκής μεταχείρισης η απαλλαγής , αφού όμως εργαζόμενοι  κάναμε λάθη ακόμα και από αδυναμία του συστήματος πρέπει να τιμωρηθούμε.  

Πόσο άραγε θα εισπράξει το κράτος από την επιβολή των προστίμων για τις συγκεντρωτικές της χρήσης 2014 ;  

Σας ευχαριστούμε.

Αλεβιζακης Παναγιωτης

Εκ/πος

Ανεξάρτητης Κίνησης

Οικονομολόγων Ελλάδας

Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Μ. Μπότσαρη 64 Χανιά

teamakioe@gmail.com

Τηλ. 6944522935

Χανιά 03/12/2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!