Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ιταλία Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ελπίδα πως τα πρώτα εμβόλια κατά της COVID-19 θα φθάσουν τον Ιανουάριο

Η Ιταλία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού στις αρχές του επόμενου έτους, με την προτεραιότητα να δίνεται στους υγειονομικούς και τους ηλικιωμένους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα στο Κοινοβούλιο.

«Επιτέλους βλέπουμε στεριά, έχουμε μια σαφή πορεία προς ένα ασφαλές λιμάνι... Φαίνεται πιθανό ότι από τον Ιανουάριο θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια», είπε στη Γερουσία.

Ο Σπεράντσα δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει επιλογές να αγοράσει 202 εκατομμύρια εμβόλια εναντίον της COVID-19 από διάφορες εταιρίες και πως περιμένει άδεια για τη χρήση τους από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από τον ιό και έχει καταγράψει 56.361 θανάτους από COVID-19 αφότου ξέσπασε η επιδημία τον Φεβρουάριο, τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία.

Μέχρι τώρα έχει καταγράψει επίσης 1,62 εκατομμύρια θετικές διαγνώσεις στην ασθένεια.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ηλικιωμένοι και οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας θα εμβολιαστούν πρώτοι, δήλωσε ο Σπεράντσα και πρόσθεσε πως το κύριο μέρος της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Ιταλία αποφάσισε να επιβάλει νέους περιορισμούς προκειμένου να ελέγξει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, θέτοντας υπό μερικό λοκντάουν μεγάλο μέρος του ιταλικού βιομηχανικού βορρά και περιορίζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο αριθμός των ημερήσιων θετικών διαγνώσεων μειώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά η κυβέρνηση αναμένεται να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να αποτρέψει μια νέα κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων.

«Πρόθεσή μας είναι να περιορίσουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό και ανάμεσα στις περιφέρειες στη διάρκεια των χειμερινών διακοπών», είπε ο Σπεράντσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!