Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές ομόλογο

Σημαντική υποχώρηση εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,65% από 0,70% που κυμαίνονταν χθες, το 5ετούς στο 0,046% και του 15ετούς στο 0,862%.

Το χθεσινό βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στη δημιουργία του νέου Ευρωπαϊκού Υπερταμείου Ανάκαμψης είχε μόνο πρόσκαιρα αρνητικά αποτελέσματα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, παρόλο που η δημιουργία του Ταμείου απετέλεσε έναν από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην άνοδο της αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Η διαφορά απόδοσης στη λήξη του 10ετούς ομολόγου αναφοράς Γερμανίας με το αντίστοιχο κρατικό ομόλογο Ιταλίας υποχωρεί σε χαμηλό (1,19%) δύο ετών.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 158 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 110 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,68% από 0,72% χθες έναντι -0,56% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,24% από 1,27%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1862 δολ. από το επίπεδο των 1,1851 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1882 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!