Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Κ. Χατζηδάκης Η επιτυχία της έκδοσης 15ετούς ομολόγου πιστοποιεί την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας

11 Ιουλίου 2023

Κ. Χατζηδάκης: Η επιτυχία της έκδοσης 15ετούς ομολόγου πιστοποιεί την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας

Με αφορμή την σημερινή έκδοση 15ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ, μέσω της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τις αγορές 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,45% ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Η σημερινή έκδοση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική υπερκάλυψη, παρά τη συνεχιζόμενη υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με καλή ποιότητα κεφαλαίων. Τα αποτελέσματα της έκδοσης πιστοποιούν την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της οικονομίας. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό – μεταξύ άλλων – με την απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου, υπηρετούν το στόχο της κυβέρνησης για συνέχιση της πτωτικής πορείας του δημοσίου χρέους κάτω από το 140% του ΑΕΠ ως το 2027, στον οποίο έχουμε δεσμευτεί».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!