Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βεστάγκερ Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας - Στηρίζουμε ακάλυπτες πάγιες δαπάνες

Σε απάντηση της πρόσφατης κοινής επιστολής που απηύθυναν στην εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκέτε Βεστάγκερ οι πρόεδροι 6 οργανώσεων ΜμΕ από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, και την Ισπανία, σχετικά με το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, συμμεριζόμενη τις ανησυχίες τους σχετικά με τον αντίκτυπο της έξαρσης της CoViD-19 στις ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους.

Από την Ελληνική πλευρά συμμετείχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στην απαντητική επιστολή της, η κ. Βεστάγκερ, αφενός μεν, αναφέρει ότι θα λάβει υπόψη τα αιτήματα των οργανώσεων για

i) περαιτέρω παράταση του Προσωρινού Πλαισίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021

(ii) αύξηση της ανωτάτης διάρκειας επιδοτούμενων δανείων στα 10 έτη και

(iii) δυνατότητα εγγυήσεων για προσωρινή χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου και δανείων συμμετοχής των ΜΜΕ, αφετέρου δε, εφιστά την προσοχή στο νέο μέτρο στήριξης για τις ακάλυπτες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων που πλήττονται από σημαντικές απώλειες κύκλου εργασιών λόγω της έξαρσης της COVID-19.

Παρατίθεται απόσπασμα από τη μετάφραση του κειμένου: «Η ενίσχυση στο πλαίσιο αυτού του μέτρου μπορεί να καλύψει έως και το 90% ακάλυπτων πάγιων δαπανών των πολύ μικρών και μικρών εταιρειών και 70% για όλες τις άλλες εταιρείες, έως ανώτατου ποσού 3 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση».

Το μέτρο αυτό, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνάδει με τα συνεχή αιτήματα και τις παρεμβάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για πιο γενναία μέτρα και ενισχύσεις που θα στέκονται στο ύψος των έκτακτων αυτών περιστάσεων.

Η συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι ευελπιστεί, η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχονται και σε επίπεδο ΕΕ για την επιβίωση και τη διάσωση των πολύ μικρών, μικρών, και μεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!