Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ενισχύονται με πόρους του ΕΣΠΑ τα τέσσερα νοσοκομεία της περιφέρειας

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Καβάλας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

Ο νέος εξοπλισμός που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα τέσσερα νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας το συνολικό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Κομοτηνής τόνισε -μεταξύ άλλων- πως η στήριξη της Περιφέρειας στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαρκής και αποτελεί προτεραιότητα, ενώ συμπλήρωσε ότι μέρος του καινούργιου εξοπλισμού θα αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια θα διατεθούν συνολικά 5.395.000 ευρώ που θα κατανεμηθούν στα τέσσερα νοσοκομεία ως εξής:

  • 2.315.000 ευρώ στο νοσοκομείο Καβάλας, για νέες κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, συστήματα παρακολούθησης ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, σύστημα μοριακών αναλύσεων, κ.ά.
  • 1.630.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Ξάνθης, για ηλεκτροκίνητες κλίνες νοσηλείας, αναπνευστήρες, πλυντήρια ρούχων κ.ά
  • 1.000.000 ευρώ στο νοσοκομείο Κομοτηνής, για αναπνευστήρες ΜΕΘ, υπερηχοτομογράφους, τράπεζες χειρουργείων, θερμοκοιτίδες νεογνών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, κινητή μονάδα αιμοληψίας κ.ά.
  • 450.000 ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για γαστροσκόπια, κολονοσκόπια, εντεροσκόπιο, υπερηχοτομογράφο για τις ανάγκες του τμήματος Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!