Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Ζητείται να εφαρμοστεί στην πράξη η «εταιρική κοινωνική ευθύνη»

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) ζήτησε από τη ΔΕΗ - και άλλες δημόσιες και μη επιχειρήσεις - να στηρίξουν έμπρακτα εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας είτε με ειδικά τιμολόγια είτε με ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών και πιθανών οφειλών τους και σε κάθε περίπτωση, να μην προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος στις οικογένειές τους. 

Όπως σημειώνει η ένωση σε ανακοίνωσή της «καλεί τη ΔΕΗ, άμεσα, να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο». 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι συντριπτικές για όλους τους εργαζόμενους-καταναλωτές» και προστίθενται τα εξής:

«Σε αντίθεση με την άμεση και θετική ανταπόκριση της ΕΥΔΑΠ και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η ΔΕΗ επικαλείται την τιμολογιακή της πολιτική, λες και οι ελάχιστες εκπτώσεις ή ο διακανονισμός θα λύσουν το πρόβλημα χιλιάδων οικογενειών των οποίων η ίδια η επιβίωση τίθεται πλέον σε κίνδυνο. Κίνδυνος ο οποίος δεν εξαντλείται μόνο στο τωρινό χρονικό διάστημα αλλά θα έχει, δυστυχώς, μεγάλη διάρκεια. 

Είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών, οι δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, να εφαρμόσουν στην πράξη τη λεγόμενη «εταιρική κοινωνική ευθύνη» έτσι ώστε να μην αποτελεί κενό γράμμα αλλά να έχει αντίκτυπο σε εργαζόμενους που για ακόμη μία φορά, χωρίς την υπαιτιότητά τους, πλήττονται βάναυσα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!