Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΜΙΔΑ Ενοίκια: -40% υποχρεωτικά για όλους, με άμεση καταβολή στους ιδιοκτήτες του 50% της μείωσης

ΠΟΜΙΔΑ

05 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Ενοίκια: -40% υποχρεωτικά για όλους, με άμεση καταβολή στους ιδιοκτήτες του 50% της μείωσης!

Επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% σε όλους τους πληττόμενους όλων των περιοχών της χώρας, αλλά και άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης (αντί του 30% που ίσχυε ως τώρα), που δεν θα επιστρέφεται με φορολογικό συμψηφισμό, όπως έως τώρα, αλλά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους, και θα πιστώνεται κατ΄ευθείαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας κατά την εξειδίκευση των μέτρων που  θα ισχύσουν για το Νοέμβριο 2020.

Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση αποδέχθηκε επιτέλους το βασικό αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για επιστροφή του 50% των απωλειών κάθε ιδιοκτήτη, μέσω άμεσης επιδότησής του και όχι φορολογικού συμψηφισμού ο οποίος για τους συνεπείς φορολογούμενους που εξόφλησαν τις εφετινές φορολογικές τους υποχρεώσεις θα ήταν χωρίς καμιά άμεση σημασία, αφού θα έπρεπε να περιμένουν τον Ιούλιο του 2021 για να αφαιρεθεί η επιστροφή από τις φορολογικές τους υποχρέωσεις της επόμενης πλέον χρονιάς.

Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί την επί τέλους αποδοχή αυτή του επίμονου αυτού αιτήματός της ως ιδιαίτερα θετικό μέτρο, από ότι φαίνεται όμως, και πάλι οι εκμισθωτές με τα "κομμένα" ενοίκια εξαιρούνται από όλες τις λοιπές διευκολύνσεις και μεταθέσεις φορολογικών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων κλπ. 

Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται για το μήνα Νοέμβριο σε 30 εκατομμύρια που θα βαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!