Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γαλλία - Βρετανία - Ιταλία Η Euronext θα αγοράσει το ιταλικό χρηματιστήριο έναντι 4,33 δισεκ. ευρώ

Η Euronext θα αγοράσει το ιταλικό χρηματιστήριο (Borsa Italiana) από το χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE) έναντι του ποσού των 4,33 δισεκ. ευρώ σε μετρητά, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών, επεκτείνοντας σημαντικά το δίκτυο των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών πλατφορμών που διαχειρίζεται η γαλλική εταιρεία.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου άρχισε τον περασμένο μήνα αποκλειστικές συζητήσεις με την Euronext, αφού η ιδιοκτήτρια του γαλλικού χρηματιστηρίου εκτόπισε τους άλλους ενδιαφερόμενους - το γερμανικό χρηματιστήριο (Deutsche Boerse) και το ελβετικό χρηματιστήριο (SIX).

To LSE πουλά τη Borsa Italiana στο πλαίσιο διορθωτικών μέτρων που ζήτησαν οι ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας παροχής δεδομένων Refinitiv, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 45% από την Thomson Reuters, τη μητρική εταιρεία της Reuters News.

Η πώληση υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει δηλώσει ότι θα εγκρίνει τη συμφωνία για τη Refinitiv μόνο αν πουληθεί το σύνολο ή μέρος της Borsa Italiana.

Η Euronext, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 7 δισεκ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω έκδοσης χρέους και μετοχικού κεφαλαίου καθώς και με τα ταμειακά διαθέσιμά της.

«Η Euronext θα διαφοροποιήσει σημαντικά το μείγμα των εσόδων και τη γεωγραφική παρουσία της καλωσορίζοντας τη χρηματιστηριακή υποδομή της Ιταλίας, μίας χώρας της G7 και της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Euronext.

H πώληση της Borsa είναι πολιτικά ευαίσθητο θέμα στην Ιταλία, καθώς το ιταλικό χρηματιστήριο είναι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ομολόγων, στην οποία διαπραγματεύονται τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας ύψους 2,1 τρισεκ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!