Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία - Γαλλία - Ιταλία Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου συζητά αποκλειστικά με τη Euronext για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE) μπήκε σήμερα σε αποκλειστικές συζητήσεις για την πώληση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου (Borsa Italiana) στον όμιλο της Euronext, με τον Γάλλο διαχειριστή του ομίλου να εκτοπίζει το γερμανικό (Deutsche Boerse) και το ελβετικό (Six) χρηματιστήριο καθώς προσπαθεί να μεγαλώσει και άλλο το πανευρωπαϊκό δίκτυό του.

Η πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου από το LSE, που αποκαλείται «σχέδιο Μποτιτσέλι», είναι ευαίσθητη στη Ρώμη λόγω των ανησυχιών για το ποιος θα έχει τον έλεγχο της πλατφόρμας των ομολόγων, στην οποία διαπραγματεύεται το κρατικό χρέος της Ιταλίας ύψους 2,6 τρισεκ. ευρώ. Δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο τι προσφορά έκανε το Euronext για να κερδίσει τις αποκλειστικές συζητήσεις, αλλά οι επενδυτές καλωσόρισαν την κίνηση και η μετοχή του αυξανόταν κατά 5% στις 12.46 (ώρα Ελλάδας), ενώ η μετοχή του LSE σημείωνε άνοδο 0,7%.

Προσφορές για τη Borsa την αποτιμούσαν έως 4 δισεκ. ευρώ, δήλωσαν πηγές πριν τη χθεσινή εξέτασή τους από το διοικητικό συμβούλιο του LSE.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Euronext Στεφάν Μπουνά δεν έκανε σχόλιο για το ύψος της προσφοράς, αλλά είπε στο Reuters ότι το τίμημα ήταν ένα από αρκετά στοιχεία που έλαβε υπόψη το LSE.

Ο Μπουνά και η Euronext θεωρούσαν πάντοτε τη Borsa ως «φυσικό ταίρι» και οι επαφές είχαν επιταχυνθεί από τον Ιούλιο μετά από χρόνια ανεπίσημων συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!