Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΜΙΔΑ Οι αποφάσεις για τους ΚΑΔ μειώσεων ενοικίων 30% και 40% για το Σεπτέμβριο

ΠΟΜΙΔΑ

Δελτίο Τύπου

Οι αποφάσεις για τους ΚΑΔ μειώσεων ενοικίων 30% και 40% για το Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1213/2020 του Υπ.Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος για το μήνα Σεπτέμβριο 2020, εφόσον επέλθει συμφωνία μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή και αναρτηθεί στη σχετική εφαρμογή του Taxisnet.

Οπως είχε ορθά προβλέψει η ΠΟΜΙΔΑ, η φοροεπιδοτούμενη προαιρετική μείωση ενοικίων τουλάχιστον κατά 30% αφορά τις μισθώσεις του λιανεμπορίου, ενώ εξακολουθεί να αναμένεται  η απόφαση για τις υποχρεωτικές μειώσεις κατά 40% του Σεπτεμβρίου. H ΠΟΜΙΔΑ ζητά επίμονα τον οριστικό τερματισμό των αναγκαστικών μειώσεων και τη γενίκευση της δυνατότητας προαιρετικών συμφωνιών ιδιοκτητών και πληττομένων ενοικιαστών - επαγγελματιών, με φορολογική επιστροφή από το Κράτος.  

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική απόφαση Α.1213/2020.

ΟΙ ΚΑΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΤΑ 40%.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Α.1214/2020 του Υπ.Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020. Περιλαμβάνουν κυρίως επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, την εστίαση, τις μεταφορές, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, και οι μειώσεις επεκτείνονται στις μισθώσεις κύριας κατοικίας των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών που τελούν σε αναστολή κατά τον Σεπτέμβριο κλπ. 

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική απόφαση Α.1214/2020.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ
10/10/2020 17:19:42

Για άλλη μια φορά εμπαιγμός ,ασυνενοησία και αδιαφορία για τις επιχειρησεις που μετρούν απώλειες τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και για την χονδρική ειδικά στον τουριστικο κλάδο !!!!!!!!!!!!! Αφησατε εξω από την εκπτωση των ενοικίων την χονδρική των τουριστικών ειδών και την εντάξατε μόνο τον Σεπτεμριο !!!!!!!!!! Ειχατε αναγγείλει οτι η μειωση η υποχρεωτική θα συνεχίσει μέχρι τέλος του έτους κάτι που θα αποτελούσε μια ανάσα !!!!!!!!!! Παπ'όλα αυτα δεν το υλοποιήσατε και το αφήσατε στην καλή διαθεση από μέρους των ιδιοκτητων !!!!!!!!!!!!!!! Απο έρευνα που έχω κάνει ελάχιστοι είναι αυτοι που δέχονται να χάσουν τα εισοδήματα τους !!!Το αντίθετο μάλιστα ζητάνε και αυξησεις !!!!!!!!!!! Ως γραμματέας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ενοικιάστρια της επαγγελματικής μου στεγης και με ΚΑΔ 4690 σας μεταφερω την ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΜΑΣ !!!ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ !!!!!!!!!!!!!!