Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία - ΕΕ Για πέμπτο συνεχή μήνα βελτιώθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix στην ευρωζώνη

Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη βελτιώθηκε για πέμπτο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη βελτιώθηκε στις -8,0 από τις -13,4 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -10,5.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις -33,0 από τις -41,3 τον Αύγουστο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, όταν η Γερμανία τέθηκε σε καθεστώς lockdown για να επιβραδύνει την εξάπλωση της COVID-19.

«Η ύφεση δεν έχει ακόμα ξεπερασθεί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Sentix Μάνφρεντ Χίμπνερ.

Ο δείκτης προσδοκιών για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 20,8 από τις 19,3 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

Το κλίμα στη Γερμανία σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα, με την αισιοδοξία των επενδυτών για την τρέχουσα κατάσταση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας να είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Ο υποδείκτης για τη μέτρηση των προσδοκιών των επενδυτών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, γεγονός που ενισχύει τις ενδείξεις για βραδεία επιστροφή στα προ της κρίσης επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας.

Στην έρευνα της Sentix, που διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 1.071 επενδυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!