Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΚΕΟΣΟΕ Υψηλή συγκομιδή αλλά και πολλά προβλήματα στον ισπανικό αμπελοοινικό κλάδο

Σε 43-44 εκατομμύρια εκατόλιτρα προβλέπεται ότι θα κυμανθεί η συγκομιδή του αμπελοοινικού τομέα της Ισπανίας, όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Κάτι το οποίο είναι απροσδόκητο καθώς όπως σημειώνει, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως «η πράσινη συγκομιδή, ο καθορισμός μέγιστων αποδόσεων 20.000 κιλών ανά εκτάριο για τα λευκά και 18.000 κιλών για τα κόκκινα, με δήλωση της συγκομιδής για τα αμπελοτεμάχια και η ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ 9% στα σταφύλια που προορίζονται για οινοποίηση πιστεύεται ότι θα περιόριζαν τον όγκο των κρασιών που θα παρήγαγαν τα οινοποιεία».

«Μόνο η Καταλονία και η Εστρεμαδούρα και μερικές άλλες περιοχές παραγωγής αναμένουν μείωση της παραγωγής σε σύγκριση με το 2019, ιδίως λόγω του ωιδίου και του καύσωνα που επηρέασαν τις μη αρδευόμενες περιοχές» αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ.

Ωστόσο, παρά την αυξημένη συγκομιδή, η κατάσταση του κλάδου δεν περιγράφεται ως ιδανική από την ισπανική διεπαγγελματική οίνου OIVE, καθώς τα μέτρα που έλαβε η ισπανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού χαρακτηρίζονται «σαφώς ανεπαρκή».

Όπως επισημαίνει «στις χώρες γύρω μας, τα μέτρα έχουν παρασχεθεί με εθνικούς πόρους, γεγονός που βάζει την Ισπανία σε μειονεκτικό επίπεδο» και ζητά από τις δημόσιες αρχές να αναπτύξουν φιλόδοξες διαφημιστικές εκστρατείες, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, των τουριστών και των αγορών στην Ισπανία.

Τέλος, Ισπανοί αμπελουργοί κάνουν λόγο για πίεση προκειμένου να αποδέχονται τιμές στα σταφύλια που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής παρά το γεγονός που όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου της ΚΕΟΣΟΕ «αυτό γίνεται παρά το ότι ένας νόμος που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους προβλέπει ρητά ότι η τιμή που συμφωνείται μεταξύ του παραγωγού και του πρώτου αγοραστή, πρέπει να καλύπτει το πραγματικό κόστος παραγωγής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!