Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ιταλία "Το τρίτο τρίμηνο του 2020 αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 15% σε σχέση με το δεύτερο", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

Με παρέμβασή του στη Γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι αναφέρθηκε στις προβλέψεις για πιθανή ανάκαμψη, μετά την λήξη της δυσκολότερης φάσης της κρίσης του νέου κορονοϊού.

«Το τρίτο τρίμηνο του 2020 αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 15% σε σχέση με το δεύτερο» τόνισε ο Γκουαλτιέρι και πρόσθεσε ότι «τα μέχρι τώρα μέτρα ήταν καθοριστικά για να περιοριστεί η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και της απασχόλησης, όπως και για την στήριξη των λιγότερο εύπορων οικογενειών».

«Παράλληλα, έχουν τεθεί οι βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη, η οποία έχει ήδη αρχίσει», σημείωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση Κόντε υιοθέτησε μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 6% του ιταλικού ΑΕΠ. Πιο αναλυτικά, με 35 δισεκ. ευρώ στηρίχθηκε η απασχόληση, με περισσότερα από 40 δισεκ. οι επιχειρήσεις, με 11 δισεκ. ευρώ τα σχολεία, η δημόσια υγεία και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ 12 δισεκ. ευρώ δόθηκαν στις περιφέρειες και στην υπόλοιπη τοπική αυτοδιοίκηση.

«Καταβάλαμε, όντως, τεράστια προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης αυτής», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!