Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών Η Διεθνής Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) θα πραγματοποιηθεί με ψηφιακό τρόπο το 2021

Η πανδημία έπληξε και τη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών CES (Consumer Electronics Show), που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας και αποτελεί πόλο έλξης και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA), ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση CES 2021 που έχει προγραμματιστεί από τις 6-9 Ιανουαρίου 2021, θα είναι μια ψηφιακή εμπειρία που θα συνδέει εκθέτες, πελάτες, ηγέτες σκέψης και μέσα από όλο τον κόσμο.

Η νέα μορφή θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να ακούσουν από καινοτόμους της τεχνολογίας, να δουν τεχνολογίες αιχμής και τις τελευταίες εκδόσεις προϊόντων και να αλληλεπιδράσουν με παγκόσμιες μάρκες και νεοσύστατες εταιρείες από όλο τον κόσμο.

«Εν μέσω της πανδημίας και των αυξανόμενων παγκόσμιων ανησυχιών για την υγεία σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19, δεν είναι δυνατόν να συγκαλέσουμε με ασφάλεια δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Λας Βέγκας στις αρχές Ιανουαρίου 2021 για να συναντηθούμε και να διαπραγματευτούμε αυτοπροσώπως», δήλωσε ο πρόεδρος Γκάρι Σαπίρο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, CTA.

«Η τεχνολογία μας βοηθά όλους να εργαστούμε, να μάθουμε και να συνδεθούμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας - και ότι η καινοτομία θα μας βοηθήσει επίσης να επαναπροσδιορίσουμε το CES 2021 και να φέρουμε κοντά την τεχνολογική κοινότητα με ουσιαστικό τρόπο.

Με τη μετάβαση σε μια ψηφιακή πλατφόρμα για το 2021 , μπορούμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία που βοηθά τους εκθέτες μας να συνδεθούν με το υπάρχον και το νέο κοινό. Η CES 2021 θα είναι μια νέα συναρπαστική εμπειρία, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα κάθισμα στην πρώτη σειρά για να ανακαλύψουν και να δουν την τελευταία τεχνολογία.

Αυτή η εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία θα φέρει ένα παγκόσμιο γεγονός στην άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για πάνω από 50 χρόνια, η CES υπήρξε το παγκόσμιο στάδιο καινοτομίας. Ο στόχος της CTA για το CES 2021 είναι να παρέχει μια ελκυστική πλατφόρμα για μεγάλες και μικρές εταιρείες για να λανσάρουν προϊόντα, να κατασκευάζουν μάρκες και να δημιουργούν συνεργασίες, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια.

Τα μέλη της τεχνολογικής κοινότητας ευδοκιμούν συγκεντρώνοντας, ανταλλάσσοντας ιδέες και παρουσιάζοντας προϊόντα που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Σημειώστε τα ημερολόγιά σας για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και αναζητήστε πιο συναρπαστικά νέα για το CES 2021. Σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στο Λας Βέγκας για το CES 2022, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία μιας φυσικής και ψηφιακής εκπομπής».

Η CES έχει γίνει ένας σημαντικός χώρος για τις μάρκες αυτοκινήτων να αποδεικνύουν στους καταναλωτές και ο ένας στον άλλο, ότι αγκαλιάζουν το μέλλον της κινητικότητας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι προμηθευτές και οι νεοσύστατες εταιρείες έχουν καταλάβει μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικών οχημάτων, αποκαλύπτοντας συχνά τις τελευταίες καινοτομίες τους στο Λας Βέγκας. Ίσως το πιο σημαντικό, η General Motors παρουσίασε το Chevy Bolt EV στην CES τον Ιανουάριο του 2016.

Στην CES 202, η Hyundai παρουσίασε τo πρώτο ιπτάμενο ταξί σε συνεργασία με την Uber. Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία είναι ο πρώτος συνεργάτης της Uber Elevate με δυνατότητες κατασκευής ταξί Uber Air για μαζική παραγωγή . Η UAM (Urban Air Mobility) της Hyundai θα τονώσει τις πόλεις επιτρέποντας την αστική εναέρια κυκλοφορία στο δίκτυο της Uber Elevate.

Η Uber και η Hyundai Motor Company ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία για την ανάπτυξη Uber Air Taxis σε ένα μελλοντικό δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας παρουσιάζοντας μια νέα φιλοσοφία ιπτάμενων οχημάτων πλήρους κλίμακας στο Consumer Electronics Show (CES) 2020, στο Λας Βέγκας.

Η κορεάτικη μάρκα είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Uber Elevate, διαθέτοντας την ικανότητα κατασκευής οχήματος σε φυσική κλίμακα και το ιστορικό μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ιδέα του οχήματος Hyundai δημιουργήθηκε μέσω της διαδικασίας ανοιχτής σχεδίασης της Uber, μιας προσέγγισης εμπνευσμένης από τη NASA, η οποία εκκινεί την καινοτομία με τη δημοσίευση των σχεδιαστικών προτύπων των οχημάτων, ώστε εξειδικευμένες ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη δικών τους σχεδίων και τεχνολογιών.

Η μάρκα στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα και η Uber θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης/υποδομών, συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές και διασυνδέσεις με πελάτες μέσω ενός δικτύου εναέριας κυκλοφορίας.

Και τα δύο μέρη συνεργάζονται στον τομέα υποστήριξης των υποδομών απογείωσης και προσγείωσης για αυτή τη νέα κατηγορία οχημάτων.

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Uber Elevate για την ανάπτυξη ενός PAV (Personal Air Vehicle) μοντέλου S-A1, το οποίο χρησιμοποιεί καινοτόμες σχεδιαστικές μεθόδους για τη βελτιστοποίηση των ιπτάμενων οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για εναέρια χρήση. Τα S-A1 θα έχουν ως βάση ειδικά κέντρα (Hubs) από και προς τα οποία η πρόσβαση θα εξασφαλίζεται με αυτόνομα οχήματα.

Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο S-A1 της Hyundai που παρουσιάστηκε στο CES 2020 διαθέτει τα κάτωθι χαρακτηριστικά :

  • Είναι σχεδιασμένο για να αναπτύσσει ταχύτητα έως 290 μίλια / ώρα, να ταξιδεύει σε υψόμετρο περίπου 300-260 ποδιών (300 - 600 mt) πάνω από το έδαφος και να έχει διάρκεια πτήσης μέχρι 60 μίλια (100 χλμ.).
  • Το όχημα της Hyundai θα είναι 100% ηλεκτρικό και κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής θα απαιτεί περίπου πέντε έως επτά λεπτά για επαναφόρτιση.
  • Το ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα της Hyundai χρησιμοποιεί κατανεμημένη ηλεκτρική προώθηση, τροφοδοτώντας πολλαπλούς ρότορες και έλικες γύρω από το σκελετό του οχήματος αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας κάθε πιθανότητα βλάβης. Έχοντας αρκετούς μικρότερους ρότορες μειώνει επίσης το θόρυβο σε σχέση με το μεγάλο ρότορα των ελικοπτέρων με κινητήρες καύσης, γεγονός πολύ σημαντικό για τις πόλεις.
  • Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να απογειώνεται και να προσγειώνεται στη γη κατακόρυφα.
  • Το όχημα Hyundai θα διαθέτει πιλότο αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο.
  • Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με τέσσερα καθίσματα για τους επιβάτες, επιτρέποντάς στους να επιβιβάζονται / αποβιβάζονται εύκολα διαθέτοντας αρκετό χώρο για μια προσωπική τσάντα ή σακίδιο πλάτης.

Διανύοντας την εποχή της απρόσκοπτης κινητικότητας, στην εξερεύνηση των μελλοντικών αστικών μεταφορών της Hyundai ενσωματώνεται το concept του ηλεκτρικού PAV σε μια νέα επίγεια μεταφορά, το Purpose Built Vehicle (PBV) concept https://youtu.be/dmBJtx8AvbE.

Το όραμα της Hyundai για τη δημιουργία κοινοτήτων από μελλοντικά συστήματα μετακίνησης έρχεται στο επίκεντρο με ένα ακόμη νέο concept ειδικών κέντρων, που ονομάζονται Hubs.

Όταν πολλοί PBV και PAV συνδέονται σε ένα Hub, δημιουργούν ένα νέο δημόσιο χώρο όπου μπορούν να συναντηθούν διαφορετικές ομάδες ανθρώπων https://youtu.be/5NDSUwwbw4c.

Οι πρωτοποριακές λύσεις έξυπνης κινητικότητας της Hyundai Motor, συμπεριλαμβανομένων των UAM, PBV, Hub και άλλων, παρουσιάστηκαν στην CES στο Las Vegas North Hall.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!