Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΟΕΕ Αίτημα για την επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού

ΟΕΕ

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Αίτημα για την επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Νόμου 4469/2016, κάθε οφειλέτης μπορούσε να υποβάλει αίτηση, για την υπαγωγή του στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, έως την 30η Απριλίου 2020.

Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου, πολλές επιχειρήσεις που είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες υπαγωγής, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους, λόγω προβλημάτων και δυσχερειών που προήλθαν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού και συγκεκριμένα, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, της εκ περιτροπής εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, της αδυναμίας ηλεκτρονικής άντλησης επικαιροποιημένων στοιχείων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται πιστοποιητικά βαρών, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης πιστοποιητικά πρωτοδικείων και ποινικών μητρώων των οφειλετών, κ.α..

Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ελαστικότητα, έστω στους οφειλέτες εκείνους που είχαν ενεργή αίτηση υπό επεξεργασία και δεν δόθηκε καμία παράταση, κάποιου εύλογου διαστήματος για αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη και για αυτούς που είχαν καταθέσει αίτηση έως την προβλεπόμενη ημερομηνία, 30 Απριλίου 2020, και δεν έγινε δεκτή από το σύστημα, για τους παραπάνω αναφερομένους λόγους.

Επειδή η προθεσμία της 30ης Απριλίου 2020, για υπαγωγή στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ήταν εντός της περιόδου ισχύος των περιοριστικών μέτρων, επανερχόμαστε στην θέση που διατύπωσε από τις 29/4/2020 ο Φορέας μας, για ανάγκη παράτασης της προθεσμίας της λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού και ζητούμε το άνοιγμα εκ νέου της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Να τους δοθεί δηλαδή η δυνατότητα, με μια δίμηνη έστω παράταση, προσκόμισης των δικαιολογητικών που υπολείπονται και υποβολής τους στην εφαρμογή, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!