Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΑ Αίτημα για περισσότερες δράσεις για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και κυρίως οι προοπτικές που δίνει στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη διάρκεια παρουσίασης σχετικής μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο συνεδρίασης του διοικητικού του συμβουλίου.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Αυτό που τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ήταν ότι πλέον δε νοούνται καθυστερήσεις και πρέπει όλα να κινηθούν με ταχύτητα για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Παράλληλα δήλωσε πρόθυμος να ενισχύσει τις προσπάθειες του επιμελητηρίου για την εξεύρεση κοινοτικών πόρων με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, (σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε) και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκαν στο έργο του υπουργείου, στις προτεραιότητες του, στο μεγάλο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της μελέτης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που εκπόνησε ο μελετητής Δημήτρης Δρακόπουλος για λογαριασμό του επιμελητηρίου και αναδείχθηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος που έχει στην παγκόσμια οικονομία και οι προοπτικές που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς πλέον μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να απευθυνθούν σε μεγαλύτερες αγορές.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στους άξονες προτεραιότητας της στρατηγικής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!