Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΚΙΟΕ Προσβάλλουν τον επιχειρηματικό κόσμο οι καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Μέλος της ΚΔ. Του ΟΕΕ εκ/που της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου είδε τα προγράμματα χρηματοδότησης - ΤΕΠΙΧ ΙΙ ,το πρόγραμμα 80-20 και το πρόγραμμα χρηματοδότησης των τόκων - ως μια σημαντική βοήθεια από την πλευράς της πολιτείας ώστε να περάσουν στην επόμενη ημέρα της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία. Όλες οι επιχειρήσεις ζήτησαν την στήριξη της πολιτείας η οποία διαβεβαίωνε και κυρίως μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο θα στηριχτεί ο επιχειρηματικός κόσμος τον οποίο μάλιστα καλούσε να στηρίξει με την σειρά τους τους εργαζομένους. Όμως, το αποτέλεσμα των εξαγγελιών και των διακηρύξεων ήταν απογοητευτικό για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Ελάχιστες επιχειρήσεις επωφελήθηκαν με μικρά ποσά και σήμερα σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος γίνεται θεατής των καθημερινών τηλε-εμφανίσεων του υπουργού που διακηρύσσει ότι οι τράπεζες δεν κάνουν την δουλειά τους.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους μιλούν ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια και ότι καθυστερεί να πάρει αποφάσεις μέσω του ΕΤΕΑΝ και ότι εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι επιστρέφοντας έως και τα ¾ των τραπεζικών εγκρίσεων.

Που είναι η αλήθεια στα λόγια του αρμόδιου υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη ή στις διαβεβαιώσεις των τραπεζών ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τον επιχειρηματικό κόσμο ;

Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις, αφού ξόδεψαν αρκετά χρήματα και χρόνο στην γραφειοκρατία των ανωτέρω προγραμμάτων χρηματοδότησης, έμειναν χωρίς χρήμα για να στηρίξουν την παραγωγή.

Οι διακηρύξεις κ. υπουργέ δεν λύνουν τα προβλήματα. Και αν πραγματικά οι τράπεζες είναι αυτές που δημιουργούν το πρόβλημα στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έχετε εσείς αποκλειστικά την ευθύνη. Οφείλετε να ζητήσετε οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν ξανά τις αιτήσεις μέσω του ΕΤΕΑΝ η της ΑΑΔΕ και αξιολογώντας κάθε πρόταση – μέθοδοι υπάρχουν – να προχωρήσετε στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Αυτή η πρόταση μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να εφαρμοστεί και να αρχίσει το κράτος να χρηματοδοτεί ανάγκες των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!