Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κεντρική Μακεδονία Πρωτοβουλίες για τη στήριξη του τουρισμού και την προστασία κατοίκων και επισκεπτών από τον κορωνοϊό

Ξεχωριστές συσκέψεις σε κάθε έναν από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική, Πέλλα, Σέρρες) θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή όλων των φορέων του τουρισμού και της υγείας, προκειμένου να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Επίσης έχουν αρχίσει ήδη και πραγματοποιούνται, με ευθύνη του ΚΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας, σεμινάρια σε 3.200 επιχειρήσεις, στους επτά νομούς, για επιχειρηματίες και εργαζόμενους του τουρισμού προκειμένου να τους ενημερώσουν ειδικοί (γιατροί κ.ά) για το πώς θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις τους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο ίδιος με τους επτά αντιπεριφερειάρχες.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, ο κίνδυνος δεν έχει φύγει, ενώ, από την άλλη, και ο τουρισμός πρέπει να εκκινήσει και να φέρει τα έσοδα που πρέπει να φέρει, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να συντηρήσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να υπάρχει έκπτωση σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Η προστασία της είναι σε πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα και ο μόνος τρόπος η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

«Είμαι ευτυχής για τον βαθμό ετοιμότητας, επιφυλακής και εγρήγορσης όλων των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και των επτά ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχει αξία ότι όλα όσα συζητάμε, μέσα σε άμεσο χρονικό διάστημα επιλύονται, έτσι ώστε να προχωράμε στα επόμενα βήματα. Σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική περίοδο, μικρές ή μεγάλες αρρυθμίες και κάποιες παθογένειες δεκαετιών, μέρα με τη μέρα λύνονται, έτσι ώστε οι πολίτες και να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!