Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ιταλία - Istat Κατά 42,5%, σε ετήσια βάση, μειώθηκε η ιταλική βιομηχανική παραγωγή τον περασμένο Απρίλιο λόγω της Covid-19

Πρωτοφανείς επιπτώσεις συνεχίζουν να καταγράφονται στην ιταλική οικονομία, εξαιτίας της κρίσης που προκλήθηκε από την επιδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας Istat, τον περασμένο Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας μειώθηκε κατά 42,5%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, και κατά 19,1% σε σύγκριση με τον φετινό μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με το Istat, ο μόνος τομέας ο οποίος σημείωσε μικρή αύξηση στον τζίρο του (της τάξης του 2%), είναι εκείνος της παραγωγής φαρμάκων, ενώ η παραγωγή και πώληση τροφίμων παρέμεινε στάσιμη.

Τον Μάρτιο, η μείωση της παραγωγής, σε μηνιαία βάση, είχε φτάσει το 28,4%.

Ο τομέας των ενδυμάτων σημείωσε τον περασμένο Απρίλιο κάμψη άνευ προηγουμένου, η οποία άγγιξε το 80%. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σημείωσε μηδενικές πωλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!