Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurobank Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από το προσδοκώμενο το 2021

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από τις προσδοκίες το 2021 καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος ή και όλο το έδαφος που θα χάσει φέτος.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στο αυξημένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η επικείμενη στήριξη από την ΕΕ με κάνουν αισιόδοξο» δήλωσε ο κ. Καραβίας στο Reuters.

Η Eurobank ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της 80% στη μονάδα της διαχείρισης δανείων FPS στην ιταλική εταιρεία doValue καθώς και ενός μέρους των ομολόγων ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης μεικτού χαρτοφυλακίου απαιτήσεων NPE ύψους 7,5 δισ. ευρώ (έργο Cairo).

Ο κ. Καραβίας δήλωσε στο Reuters ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Eurobank προηγείται των άλλων ελληνικών τραπεζών στη μείωση του όγκου των «κόκκινων» δανείων και εστιάζει τώρα στη χορήγηση δανείων.

Όπως είπε, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Eurobank που διαμορφώνεται στο 15,6% με κάλυψη 60% «ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά».

«Είμαστε τώρα σε θέση να εστιάσουμε στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Επεκτείναμε ήδη το βιβλίο δανείων μας στις επιχειρήσεις κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ το 2020. Αναμένουμε μία συνολική αύξηση πάνω από 2 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!