Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Entersoft Αύξηση εσόδων και κερδών για το 2019

Σε 15,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά έσοδα του Ομίλου Entersoft το 2019, αυξημένα κατά περίπου 12%. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα στην παρούσα χρήση επιβαρύνθηκαν με μη επαναλαμβανόμενο ποσό περίπου 0,37 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης υπεραξίας θυγατρικών εταιρειών που έχουν απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων, αλλά και στην καλή εμπορική πορεία που έχουν πλέον τα νέα προϊόντα WMS και οι υπηρεσίες Cloud Software as a Service και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στον τομέα των συστημάτων ERP, CRM και Enterprise Mobility η εταιρεία συνέχισε την διείσδυση σε νέους πελάτες όλων των μεγεθών (μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις) είτε με απευθείας είτε με έμμεσες πωλήσεις μέσω των μεταπωλητών της.

Στον τομέα των Warehouse, Management and Logistics συστημάτων (WMS), που αποτελεί πρόσφατη επένδυση, η εταιρεία αύξησε τα μερίδιά της υπογράφοντας περί τις 20 νέες συμβάσεις ενώ νέες εταιρείες προστέθηκαν στο δίκτυο ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Retail Link, ενισχύοντας τα ετησίως επαναλαμβανόμενα έσοδά της.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2020 το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) ενέκρινε την εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά με αύξηση κεφαλαίου. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, επιδίωξη της διοίκησης είναι να χρησιμοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για να ενισχύσει στο μέλλον τους ρυθμούς ανάπτυξης, με εξαγορές μικρότερων σε μέγεθος εταιρειών που θα εμπλουτίσουν το πελατολόγιο και τις λύσεις που προσφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!