Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σκυλακάκης Η Ευρώπη κάνει ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα που δεν έχει γυρισμό

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, τη «δυνατότητα να δίνουμε εγγύηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δανείζεται μόνη της, για λογαριασμό της Ευρώπης».

«Αφορά το SURE αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες περιπτώσεις», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Μ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα καινούριο νομικό μόρφωμα, επί της ουσίας, που θα δανείζεται το ίδιο. Αυτό έγινε ως τώρα μόνο στον ESM. Είναι πολύ πιθανό ότι η ίδια τεχνική θα χρησιμοποιηθεί για τα άλλα, τα πολύ μεγαλύτερα ταμεία που έρχονται και από τα οποία η Ελλάδα προσβλέπει και είναι πιθανόν να πάρει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Σκυλακάκης και επέμεινε: «Αυτή η καινούρια νομική μορφή, η καινούρια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορεί να δανείζεται, είναι μια επαναστατική αλλαγή στην Ευρώπη. Είναι μια καινούρια φάση της ομοσπονδιοποίησης. Ακριβώς αυτή η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα εγγύησης, ανοίγει τον δρόμο για μια καινούρια Ευρώπη στην οποία θα μπορούμε να παίρνουμε πολύ περισσότερα χρήματα».

«Το βήμα αυτό που κάνει η Ευρώπη είναι τόσο μεγάλο, τόσο επαναστατικό, που δεν έχει γυρισμό», είπε ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: «Μπαίνουμε σε μια επόμενη φάση ομοσπονδιοποίησης που συμφέρει την Ελλάδα όσο τίποτα άλλο. Γιατί κακά τα ψέματα, η Ελλάδα είναι η περισσότερο ωφελούμενη χώρα με βάση τα στοιχεία που πήραμε από τα καινούρια ταμεία που δημιουργούνται».

​ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!