Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δανία Aνοίγει τα σύνορά της στους Γερμανούς, Νορβηγούς και Ισλανδούς

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει, στις 15 Ιουνίου, τα σύνορά της για τους πολίτες της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, μεταθέτοντας για το τέλος του καλοκαιριού την είσοδο στο έδαφός της των υπηκόων άλλων χωρών της ΕΕ και της Βρετανίας.

«Υπολογίζουμε το άνοιγμα για άλλες χώρες του χώρου Σένγκεν και της Βρετανίας στο τέλος του καλοκαιριού», είπε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Για την είσοδο στη Δανία, οι τουρίστες από τη Γερμανία, την Ισλανδία κα τη Νορβηγία θα πρέπει να παρουσιάζουν μια βεβαίωση διαμονής ή το έγγραφο της κράτησης σε ξενοδοχείο ή κάμπινγκ για τουλάχιστον 6 συνεχόμενες νύχτες.

Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη για τους τουρίστες, που θα μπορούν να την επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, προειδοποιούν οι αρχές.

Το εν λόγω μέτρο ελήφθη για να «διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ο ρυθμός» μετάδοσης του ιού, εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χέκερουπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θέλουμε να αποφύγουμε μια ευρεία μόλυνση», υπογράμμισε.

Διαγνωστικά τεστ θα προτείνονται στους τουρίστες κατά την είσοδό τους στη Δανία και στις περιοχές, όπου θα παραθερίζουν.

Το 2019, οι Γερμανοί αντιπροσώπευαν σχεδόν το 60% του συνόλου των ξένων επισκεπτών, σε σχέση με τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία, και οι Νορβηγοί, πολλοί εκ των οποίων διαθέτουν εξοχικά στη Δανία, το 8%.

Από τη 15η Ιουνίου, οι Δανοί θα μπορούν να μεταβαίνουν στη Νορβηγία, την Ισλανδία και τη Γερμανία, ενώ τα μη απαραίτητα ταξίδια σε άλλες χώρες δεν συστήνονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!