Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Αυστρία Η χώρα, μαζί με την Ελλάδα και τη Δανία θέλουν να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ για γρήγορη και χωρίς γραφειοκρατία έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Την πρόθεση της Αυστρίας, της Ελλάδας και της Δανίας να ασκήσουν από κοινού πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε ο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) να προχωρήσει γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία στην έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς «για εμάς κάθε εβδομάδα μετράει», ανακοίνωσε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ίδιος συμμετείχε νωρίτερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Δανίας, του Ισραήλ, της Νορβηγίας και της Τσεχίας, σε τηλεδιάσκεψη των χωρών του COVID-19 Management Group, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για την επιδημιολογική πορεία στις χώρες τους, καθώς και την πορεία των εμβολιασμών, συμφωνώντας ότι είναι ένα μεγάλο και δύσκολο από τεχνική άποψη εγχείρημα.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών-μελών της ΕΕ σε τηλεδιάσκεψη τους, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, 21 Ιανουαρίου, προτίθενται να συνεχίσουν τον συντονισμό τους στην καταπολέμηση της πανδημίας και στους εμβολιασμούς.

Στη συνέντευξή Τύπου, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι η AstraZeneca μπορεί να παραδώσει έως και δύο εκατομμύρια δόσεις μόνο στην Αυστρία το πρώτο τρίμηνο.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer/Biontech, ο ίδιος αναμένει καθυστερήσεις παράδοσης στην Αυστρία- όπως ανέφερε, βραχυπρόθεσμα θα διατίθενται κατά περίπου 20% λιγότερα εμβόλια της εταιρείας.

Η παράδοση θα πρέπει να αναπληρωθεί τον Φεβρουάριο, και αυτό «δεν είναι επιθυμητό», αλλά «πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις παράδοσης», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας ότι βασικά, υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Pfizer.

Πέραν του ζητήματος των εμβολίων, ο Αυστριακός καγκελάριος θέλει επίσης, όπως ο ίδιος τόνισε, κατά το δυνατόν ενιαίους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στην ΕΕ, ειδικά όσον αφορά την είσοδο από τρίτες χώρες, καθώς, κατά την άποψή του, οι απαγορεύσεις προσγείωσης έχουν λίγο μόνον νόημα, εάν κάποιος μπορεί να τις παρακάμψει μέσω άλλων χωρών.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του κορωνοϊού που πρόσφατα εντοπίστηκε στη Βραζιλία, ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου, ότι «φυσικά μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!