Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

e-ΕΦΚΑ Ενεργοποιήθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ε.Φ.Κ.Α.)

Αθήνα, 14/5/2020

Ενεργοποιήθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις υπουργικές αποφάσεις 15435/913/16/4/2020 και 17535/Δ16002/7/5/2020.

Στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρέχεται  η δυνατότητα καταχώρησης της προβλεπόμενης Υπεύθυνης Δήλωσης Εξαίρεσης από την  προσκόμιση  Αποδεικτικού Ασφαλιστικής  Ενημερότητας. Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να επιλέγουν στην οθόνη της αίτησης=> Είδος Ασφαλιστικής Ενημερότητας την επιλογή «Καταχώρηση Υπεύθυνης Δήλωσης Εξαίρεσης» και να προχωρήσουν σε υποβολή.

Εφόσον από τον έλεγχο που θα διενεργηθεί στα πληροφοριακά συστήματα του e-ΕΦΚΑ διαπιστωθεί ότι όντως τηρούνται οι προϋποθέσεις εξαίρεσης από την προσκόμιση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας εκτυπώνεται Βεβαίωση Καταχώρησης της Υπεύθυνης Δήλωσης.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης το έγγραφο του e-ΕΦΚΑ: «Διαδικτυακή Υπηρεσία Έκδοσης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες»​ με οδηγίες για τη χρήση της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!