Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Αξιοποίηση υποδομής χρηματοδοτούμενης από το Επιχιερησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του ΕΣΠΑ στη μάχη κατά του COVID 19

Η ψηφιακή υποδομή ευφυούς αυτοματοποίησης παραγωγής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) αξιοποίησε τις δυνατότητες της ώστε να παράγει και να προσφέρει προστατευτικά ασπίδια προσώπου για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τη μετάδοση του κορονοϊού COVID -19 κατασκευασμένα με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing).

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, το ΕΚΕΤΑ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) συνεργάστηκαν με τις εταιρίες «ANiMA - The 3D Printer Experts», «Thes3D», «Quick3Dparts» και «Retouch-Health Solutions».

Ήδη έχουν παραδοθεί 200 τέτοιες προσωπίδες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η υποδομή που παρήγαγε τα ασπίδια έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου «Ευφυή και Αυτοματοποιημένα Συστήματα για τη Σχεδίαση, Προσομοίωση και ανάπτυξη ολοκληρωμένων Προϊόντων και Διεργασιών - ΟΔΥΣΣΕΑΣ», του ΕΠΑνΕΚ, συνολικού προϋπολογισμού 3.009.837,29 ευρώ. Η υποδομή έχει στόχο να λειτουργεί ως ένα έξυπνο οικοσύστημα για τη βέλτιστη σχεδίαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένων προϊόντων και αυτοματοποιημένων διεργασιών, με απώτερο σκοπό την ομαλή μετάβαση των ερευνητικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων των συνεργαζόμενων Ινστιτούτων του ΕΚΕΤΑ, προς όφελος των συνεργαζόμενων φορέων του κέντρου (δημόσιος τομέας, επιχειρήσεις, βιομηχανία, κτλ.) στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!