Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1253/8-11-2002 Koινοποίηση των διατάξεων της παρ 6 του άρθρου 45 και του άρθρου 48 του Ν 2992-2002 -Μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις-

ΥΠΟΙΚ 1089390/1681/Τ.&Ε.Φ./ΠΟΛ. 1253/8.11.2002

Koινοποίηση των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 45 και του άρθρου 48 του Ν. 2992/2002

Koινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 45 και του άρθρου 48 του Ν. 2992/2002 "Μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις" που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 54 Α/20-3-2002.

1. Με τις διατάξεις της κοινοποιούμενης παραγράφου 6 του άρθρου 45 του ανωτέρω νόμου προβλέπεται υποχρεώση του κατόχου του οχήματος που επιθυμεί να καταθέσει την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες σε Υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ή σε ΔΟΥ, είτε να φυλάξει αυτό σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, είτε να το παραδώσει για πολτοποίηση ή εκποίηση ή απόσυρση στον ΟΔΔΥ.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, για την κατάθεση των ανωτέρω στοιχείων ο κάτοχος του οχήματος πρέπει:

Στην πρώτη περίπτωση, όταν δηλαδή δηλώσει ότι θα φυλάξει το όχημα σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία αναγράφεται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου αυτού. Σημειώνεται ότι στην έννοια του ιδιωτικού κλειστού χώρου περιλαμβάνεται και ο ιδιωτικός περιφραγμένος χώρος.

Στην δεύτερη περίπτωση, όταν δηλαδή το όχημα το παραδώσει για πολτοποίηση, εκποίηση ή απόσυρση στον Ο.Δ.Δ.Υ., να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του Ο.Δ.Δ.Υ.

2. Οι ΔΟΥ, στην περίπτωση που ο κάτοχος του οχήματος δηλώσει ότι θα φυλάξει το όχημα σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, κατά τα ανωτέρω, πρέπει να ενημερώσουν το ΚΕΠΥΟ για την ακινησία αυτή. Εφόσον ο κάτοχος του οχήματος παραδώσει το όχημα στον Ο.Δ.Δ.Υ. για πολτοποίηση, εκποίηση ή απόσυρση είναι υποχρεωμένος μετά να παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες) μαζί με το πιστοποιητικό του Ο.Δ.Δ.Υ. στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την οριστική διαγραφή του εν λόγω οχήματος από το Μητρώο οχημάτων. Η ενημέρωση του ΚΕΠΥΟ για την διαγραφή θα γίνεται απευθείας από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

3. Σύμφωνα με τη κοινοποιούμενη διάταξη του άρθρου 48, η ισχύς των ανωτέρω διατάξεων αρχίζει από 20-3-2002 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!