Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, των περιφερειαρχών με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών

Να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα έργα που έχουν προγραμματίσει οι Περιφέρειες και να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις στο ΕΣΠΑ των Περιφερειών, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΝΠΕ, συμμετείχαν όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, οι Υφυπουργοί Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «κοινός στόχος είναι αφού ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση, να στηριχθεί η οικονομία και οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας».

Επισήμανε ότι οι περιφερειάρχες είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ ανέφερε ότι η ΕΝΠΕ πήρε ξεκάθαρη θέση ότι δεν μπορεί να δεχτεί «"πάγωμα" των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ούτε υλοποίησή τους με προαπαιτούμενη τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης».

Όπως υπογράμμισε, «μια τέτοια απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο συνολικά την οικονομία και την ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα παρέπεμπε στις καλένδες μια σειρά από αναγκαία έργα και προγράμματα».

Οι 13 Περιφερειάρχες έθεσαν, άλλωστε, το αίτημά τους για αύξηση των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των Περιφερειών, μετά τα νέα δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!