Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σύσκεψη της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τον κορωνοϊό σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η σχολαστική τήρηση βασικών μέτρων προφύλαξης στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος υπογραμμίστηκε στη σύσκεψη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τον κορωνοϊό, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης.

Οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη χρήσης μάσκας και γαντιών από τους εργαζόμενους που χειρίζονται τρόφιμα αμέσου βρώσεως ειδικά σε χώρους όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τα ζαχαροπλαστεία.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι μάσκες με βαλβίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται από το γενικό πληθυσμό ενώ έγινε αναφορά και στη προσεχτική χρήση των γαντιών που μπορεί να μεταφέρουν τον ιό εάν ο χρήστης δεν τα αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης παρουσιάστηκαν στοιχεία για την δράση του Τηλεφωνικού Κέντρου 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ που λειτουργεί σε 24ωρη βάση εξυπηρετώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Αττικής.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης τόνισε πως «Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα.

Για παράδειγμα το τηλεφωνικό Κέντρο 1110 έχει διασυνδεθεί με 66 Δήμους στους οποίους διαβιβάζονται τα κοινωνικά αιτήματα των πολιτών και υπάρχει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση για την επίλυσή τους. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε νέες σημαντικές δράσεις για να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της χώρας απέναντι στην επιδημία και στην προστασία των πολιτών και ειδικά των πιο ευπαθή ομάδων .Είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη της Αττικής. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του Γεώργιου Σαρόγλου, καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, του Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας και της Κυριακής Κανελλακοπούλου παθολόγου-λοιμωξιολόγου. Επίσης μελών του Δ.Σ. του ΙΣΑ (Φ. Πατσουράκος, Σ. Τσούκαλος, Τ. Χατζής, Ι. Κεχρής, Π. Λεονάρδου) του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Α. Βαθιώτη και του συντονιστή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας, Π. Ευσταθίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!