Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Alpha Bank Σημαντική ενημέρωση για την εξόφληση επιταγών

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου / ΦΕΚ Α75/30.03.2020 προβλέπει ειδικές διευκολύνσεις για τις Επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει επιταγές και πλήττονται από την πανδημία του Covid-19.

Συγκεκριμένα, οι Επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους ή πλήττονται από την παρούσα κρίση και ανήκουν σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) οι οποίοι έχουν γνωστοποιηθεί από την ΑΑΔΕ, έχουν ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς προσωρινής αναστολής της εμφάνισης/πληρωμής/ σφράγισης των αξιογράφων τους και έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν την προθεσμία πληρωμής των επιταγών τους για 75 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Οι Επιχειρήσεις – Πελάτες της Alpha Bank που επιθυμούν να ενταχθούν στην ανωτέρω ρύθμιση, θα πρέπει, το αργότερο έως την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, να δηλώσουν τα αξιόγραφα προς ένταξη στις προβλέψεις αναστολής μέσω των υπηρεσιών της Alpha Βank.

Αξιόγραφα που δεν θα έχουν ενταχθεί έως το πέρας της 7 Απριλίου 2020, θα τελούν από τις 8 Απριλίου 2020 σε καθεστώς ομαλής λειτουργίας εμφάνισης / πληρωμής / σφράγισης.

Δικαιούχοι είναι οι Επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του Covid-19 και έχουν ενταχθεί σε ΚΑΔ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών και σχετική ενημέρωση των τραπεζών από την ΑΑΔΕ, και έχουν εκδώσει αξιόγραφα με ημερομηνία πληρωμής από τις 31.3.2020 έως και τις 31.5.2020.

Ενημερωθείτε εδώ από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Διαδικασία δήλωσης για παράταση πληρωμής αξιογράφων

Για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας, χρειάζεστε :

  • τον αριθμό λογαριασμού όπου σύρεται το αξιόγραφο
  • τον αριθμό του αξιογράφου (επιταγής)
  • την ημερομηνία έκδοσης
  • το ποσό
  • τον ΑΦΜ σας.

Χρησιμοποιήστε το myAlpha Web και κερδίστε χρόνο

Καθώς το χρονικό περιθώριο δήλωσης είναι στενό, προχωρήστε τώρα στις δηλώσεις που σας ενδιαφέρουν μέσω του myAlpha Web για Επιχειρήσεις, ακολουθώντας τη διαδικασία :

Στο μενού «Λογαριασμοί» επιλέξτε τον λογαριασμό που επιθυμείτε και στη συνέχεια το υπομενού «Επιταγές». Στη λίστα των επιταγών που εμφανίζεται, επιλέξτε από τις Επιταγές με status “ΜΗ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΗ” αυτήν που επιθυμείτε να υπαχθεί στην προστασία της ΠΝΠ.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, συμπληρώστε την ημερομηνία εκδόσεως και το ποσό της επιταγής. Επαναλάβετε για τυχόν περισσότερες επιταγές.

Εάν, για τη δήλωση αξιογράφων προς ένταξη, κρίνετε αναγκαία τη μετάβασή σας στο Κατάστημα της Alpha Bank με το οποίο συνεργάζεστε, παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ για την προστασία της υγείας σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!