Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Περισσότερες οι εγγραφές επιχειρήσεων στο μητρώο του, στο πρώτο τρίμηνο φέτος, έναντι των διαγραφών

Περισσότερες κατά 12,8% καταγράφηκαν οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών στο πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μητρώου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ενώ την ίδια στιγμή οι διαγραφές «έτρεξαν» με ρυθμό +12,1%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σημερινή σχετική του ανακοίνωση το ΒΕΘ, στο πρώτο τρίμηνο φέτος, ενεγράφησαν στο μητρώο του επιμελητηρίου 167 επιχειρήσεις, έναντι των 148 στο πρώτο τρίμηνο του 2019 (+12,8%), ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για όσες κατέβασαν ρολά διαμορφώνονται σε 138, από 123 (+12,1%).

Συγκεκριμένα, οι ατομικές επιχειρήσεις που έκαναν εγγραφή στο ΒΕΘ το πρώτο τρίμηνο φέτος, ανήλθαν σε 114, έναντι 105 που έβαλαν λουκέτο, ενώ δημιουργήθηκαν 21 Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), από 22 στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν τρεις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), από πέντε στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

«Σχεδόν στα αζήτητα είναι οι ανώνυμες εταιρείες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΒΕΘ, αφού -όπως τονίζεται- στο πρώτο τρίμηνο φέτος έκανε έναρξη εργασιών μόλις μία ΑΕ (αριθμός αντίστοιχος με πέρυσι).

Ωστόσο, στο πρώτο τρίμηνο φέτος διεγράφησαν δύο ανώνυμες εταιρείες, έναντι τριών την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Την ώρα που οι εγγραφές αυξάνονται, σχεδόν παναμοιότυπη, αυξητική πορεία ακολουθούν και οι διαγραφές», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, προσθέτοντας πως«αναμφίβολα, ο ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να νιώθει ανασφαλής και χρειάζεται ενίσχυση» αφού «η κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά γίνεται εντονότερη εξαιτίας και του κορωνοϊού».

Ο κ. Καπνοπώλης εκφράζει την ικανοποίησή του για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊου, ωστόσο τονίζει ότι «αυτό που απαιτείται είναι ένας εμπεριστατωμένος και εξειδικευμένος σχεδιασμός για την μετά την κρίση περίοδο, ιδιαίτερα στην περίπτωση που αυτή διαρκέσει επί μακρόν, οδηγώντας την οικονομία σε νέα ύφεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!