Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τροπολογία για πλήρη απογραφή αποθεμάτων σε αυγά και αιγοπρόβειο κρέας

Προωθείται η πλήρης απογραφή των αποθεμάτων σε αιγοπρόβειο κρέας και αυγά, όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Με την προτεινόμενη τροπολογία προβλέπεται η ένταξη των επιχειρήσεων χονδρικού εμπορίου κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών, λιανικού εμπορίου κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών και αποθηκών κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών στην υποχρεωτική διαδικασία απογραφής αποθεμάτων, με στόχο την εξασφάλιση της επάρκειας αποθεμάτων των προαναφερθέντων προϊόντων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η υποβολή στην οικεία αρμόδια αρχή στοιχείων αποθεμάτων στα εξής προϊόντα:

  • κρέας αιγοπροβάτων
  • αυγά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην ελληνική επικράτεια, εντός προθεσμίας δύο ημερών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να υποβάλλουν κατ' ελάχιστο την ποσότητα των αποθεμάτων σε κιλά, την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και ιδίως τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνία της επιχείρησης και τα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.

Τα στοιχεία αυτά επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας 3 ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!