Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΑΔΕ Μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες

Στα μέτρα που έχει λάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών οφειλών, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορονοιό , ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως είπε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των πολιτών ηλικίας άνω των 70 ετών και εκείνων που έχουν αναπηρία από 80% και άνω μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου.

Από τις 16 Μαρτίου, όλες οι εφορίες της χώρας λειτουργούν με e-mail και τηλέφωνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στις εφορίες.

Επίσης η ΑΑΔΕ, προχωρά στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και στη χρήση της τεχνολογίας. Ήδη από εχθές είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το Κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία, είπε ο κ. Πιτσιλής.

Επίσης, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet. Δυνατότητα η οποία λειτουργεί ήδη και για τις λοιπές οφειλές, αυτές δηλαδή που δεν είναι σε ρύθμιση.

«Κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας έκκληση. Μένουμε σπίτι. Αλλάζουμε συνήθειες. Με τη βοήθεια των νεότερων μελών της οικογένειάς μας, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την προστασία μας. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Γιάννης Χαλκιάς
01/04/2020 09:42:24

Με αφορμή την ανακοίνωση (31/3) των νέων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων πρέπει να πώ ότι είναι πολλά τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα και τα προβλήματα που οδηγούνται σε αδιέξοδα. Αδιέξοδα με πιθανώς πιο επικίνδυνα αποτελέσματα από τον CoVid-19 τόσο για την σωματική και την ψυχική μας υγεία όσο και για την κοινωνική συνοχή και ηρεμία. Κατάρευση οικονομίας, Δάνεια, Δημόσιο με πολύ μακρύ χέρι και άλλα πολλά.
Παράδειγμα (ένα από τα πολλά) που ομολογώ ότι είναι ένα από αυτά που άμεσα με απασχολούν. Οι μικρομεσαίες προσωπικές εταιρείες ( συνήθως συνεπέστατες) ΟΕ και ΕΕ χωρίς προσωπικό (αναπόγραφες), με τους εταίρους-εργαζόμενους να δουλεύουν εβδομάδα 80 ωρών, και τους ΚΑΔ εξ’ αρχής στους πίνακες των πληττομένων, λαμβάνουν τελικά κάποια στήριξη, κάποια αναστολή, κάποια έκπτωση ίσως, ή αφήστε να χαθούν δεν πειράζει. Πόσες είναι βρε αδερφέ? 10-15% επί του συνόλου? Δε βαριέσαι! Γιατί η διατύπωση των εγκυκλίων μέχρι σήμερα σαφώς καταδεικνύει ότι αξίζεις στήριξη μόνο αν έχεις (ή είχες) προσωπικό (…λέμε τώρα). Το αν πληρώνεις φόρους, καταβάλεις το ΦΠΑ σου, είσαι συνεπής στις ρυθμίσεις σου προφανώς είναι δευτερεύοντα θέματα. Μπορώ παρακαλώ να έχω επιτέλους μία απάντηση κύριοι? Μία ξεκάθαρη και (εφόσον είναι αρνητική) αιτιολογημένη απάντηση? «Μένουμε Σπίτι» και έχει ο Θεός κύριοι δεν “παίζει”. «Μένουμε Σπίτι» με την Δαμόκλειο σπάθη του μακρυχέρι δημοσίου και των τραπεζών να ταλαντεύεται άνωθεν της κεφαλής μας δεν είναι ούτε δυνατόν ούτε λογικό ζητούμενο. «Μένουμε Σπίτι» για να μη μας σκοτώσει ο CoVid-19, (ούτε εμάς ούτε άλλους ούτε το σύστημα υγείας ούτε την οικονομία) αλλά μην ανησυχείτε θα φροντίσει η καλόπιστη ΑΑΔΕ, η φίλη σας η τράπεζα, ή κάποιο θεοσεβούμενο Fund να Μείνετε χωρίς Σπίτι τελικά, επίσης δεν ακούγετε λογικό.