Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Volkswagen Περίπου 2 δισ. ευρώ την εβδομάδα κοστίζει η κρίση από τον κορωνοϊό

Ο όμιλος Volkswagen ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσει τις θέσεις εργασίας του εάν η πανδημία του κορονοϊού δεν τεθεί υπό έλεγχο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να δαπανά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

Η VW δεν πραγματοποιεί πωλήσεις εκτός της Κίνας και ψάχνει τρόπους για να εκκινήσει την παραγωγή σε άλλες χώρες, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό της, δήλωσε ο Ντις. Η ζήτηση στην Κίνα σταδιακά επανέρχεται, αλλά η παραγωγή είναι μόνο στο μισό επίπεδο σε σχέση με το επίπεδο πριν από την κρίση, ανέφερε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται να βρει τρόπους για να ξεκινήσει η παραγωγή και οι εργαζόμενοι να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της υγιεινής και της απολύμανσης, είπε ο Ντις.

Η VW απασχολεί 671.000 άτομα και διαθέτει 124 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 72 στην Ευρώπη, ενώ στη Γερμανία έχει μόνο 28 εργοστάσια. Η εταιρία έχει αναστέλει την παραγωγή στην Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, αναφέρει το Reuters.

Το VW Group κατέχει τις μάρκες Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat και Skoda. Ο όμιλος πούλησε 10,96 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο έτος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων. Παράγει επίσης μοτοσικλέτες Ducati καθώς και φορτηγά MAN και Scania.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!