Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού Μείωση 20-30% των τουριστικών αφίξεων το 2020

Η πανδημία του νέου κορονοϊού θα οδηγήσει σε μείωση των τουριστικών αφίξεων κατά 20% με 30% το 2020, όπως προέβλεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), που έως τώρα ανέμενε μείωση κατά 1-3% σε σχέση με το 2019.

Ο οργανισμός αυτός των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Μαδρίτη, εκτιμά στα 300 με 450 δισεκ. δολάρια (272 με 408 δισεκ. ευρώ) τη μείωση των τουριστικών εισπράξεων, που αντιστοιχεί περίπου στο «ένα τρίτο» των εσόδων το 2019.

Αυτή η πτώση οφείλεται «στην άνευ προηγουμένη επιβολή περιορισμών στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο Οργανισμός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την νέα πρόβλεψη οφείλει να την ερμηνεύσει κανείς «με επιφυλακτικότητα, δεδομένης της ιδιαίτερα αβέβαιης φύσης της σημερινής κρίσης».

Η τελευταία μεγάλη οικονομική κρίση είχε οδηγήσει τον τουρισμό σε μείωση κατά 4% το 2009, ανέφερε ο UNWTO.

Το 2002, η πτώση ήταν μόλις 0,4% ύστερα από την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που στοίχισε τη ζωή σε 774 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο…Είναι σαφές ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας», ιδιαίτερα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των εταιριών του κλάδου, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ζουράμπ Πολολικασβίλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός δεν έδωσε λεπτομέρειες για συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες. Στις αρχές Μαρτίου εκτίμησε ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνηκού θα είναι αυτή που θα υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα παγκοσμίως από τη μείωση του αριθμού των τουριστών. Πριν την έναρξη της πανδημίας, ο προέβλεπε αύξηση 3-4% του παγκόσμιου τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!