Επιμελητήρια

ΕΕΑ Θα μπουν κι άλλοι ΚΑΔ σε προστασία

ΕΕΑ

26 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

Θα μπουν κι άλλοι ΚΑΔ σε προστασία

Μετά από συνεχείς προσπάθειες και συνομιλίες όλο αυτό το διάστημα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σήμερα έλαβα τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ότι τις επόμενες ημέρες θα μπουν και άλλοι ΚΑΔ σε προστασία, μεταξύ αυτών και των ασφαλιστών.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον αγώνα που ξεκίνησε το Ε.Ε.Α. πριν ακόμα ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης, προκειμένου να πείσουμε την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο.

Ότι επειδή αυτή την στιγμή πλήττονται όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι επαγγελματίες της χώρας –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- ήταν αναγκαίο να ληφθούν και πιο δραστικά μέτρα στήριξης.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι προηγείται η προστασία της δημόσιας υγείας.

Όμως επειδή βρισκόμαστε σε ένα μαραθώνιο, πρέπει να μας απασχολεί και το πως θα μπορέσουν να αντέξουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέχρι την στιγμή που ο εφιάλτης του κορωνοϊού θα αποτελέσει παρελθόν.

Οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους, προκειμένου να μετρήσουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Και από την πανδημία και από τις οικονομικές της συνέπειες.

Πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Σταϊκούρας, εκτός από τη διαβεβαίωση που μου έδωσε σχετικά με την προστασία και άλλων κλάδων από τον Απρίλιο, καλεί τις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα, να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος με την έκπτωση 25% που έδωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα του Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!