Επιμελητήρια

ΕΕΑ Να συμπεριληφθεί και η Διαμεσολάβηση στους υπό ενίσχυση ΚΑΔ

ΕΕΑ

23 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

Να συμπεριληφθεί και η Διαμεσολάβηση στους υπό ενίσχυση ΚΑΔ

Το ΕΕΑ διαπιστώνει ότι παρά τις διαρκείς προσπάθειες προς την κυβέρνηση, τελικώς ο ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν συμπεριλήφθηκε, σε αυτούς που θα στηριχθούν οικονομικά.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο, ο χιλιάδες επαγγελματίες, χάνουν εισοδήματα, αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα και ενημερώνουμε την κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει άμεσα οικονομικά και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Μάλιστα τα ασφαλιστικά γραφεία λόγω μείωσης τζίρου πρέπει να έχουν το δικαίωμα και να μπορούν να προχωρήσουν σε αναστολή εργασιών μέρους του προσωπικού τους αποφεύγοντας χειρότερες συνέπειες, οπότε και σαφώς θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους ΚΑΔ που ενισχύονται.

Η αιτιολογία της κυβέρνησης στο ότι δεν συμπεριέλαβε τον κλάδο στους υπό ενίσχυση είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου δεν διαπιστώνει κάμψη  στα έσοδα από ασφάλιστρα. Αυτό μπορεί να καταγράφει μια πραγματικότητα αλλά δεν αποτυπώνει την αληθινή οικονομική κατάσταση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Επισημαίνουμε ότι: χιλιάδες επαγγελματίες στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρους του εισοδήματος τους σε νέες εργασίες οι οποίες εδώ και 15 περίπου μέρες εκμηδενίστηκαν ενώ η καταγραφή των απωλειών από προμήθειες από ήδη πελάτες θα φανεί στα επίσημα στοιχεία με καθυστέρηση 2 και 3 μηνών ανάλογα με την πολιτική ακυρώσεων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κάθε εταιρίας.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κλάδος πλήττεται ισχυρά από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς και τα όσα συστήνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υπόκεινται σε μεγάλες δυσκολίες από τις πρώτες κιόλας μέρες,  καθώς η εργασία τους στηρίζεται αποκλειστικά στη προσωπική επαφή, και βιώνουν άμεσα την μείωση των εισοδημάτων τους τα οποία εξαρτώνται από την καταβολή των ασφαλίστρων νέων και παλαιών ασφαλισμένων.

Ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά γραφεία τα οποία απασχολούν πάνω από 5.οοο υπαλλήλους πανελλαδικά καλούνται να παραμένουν ενεργά υποστηρίζοντας τους πελάτες του που χρειάζονται συνδρομή κυρίως κατά την ώρα της ζημιάς βλέποντας από την 1η κιόλας εβδομάδα των έκτακτων συνθηκών την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους.

Θεωρούμε ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως τομέας επαγγελματικός,  πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτούς που θα ενισχυθούν διότι δεν απλά αναγκαίο αλλά καθοριστικό για την επιβίωση πολλών επαγγελματιών.

Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα, να κινηθεί άμεσα και να λάβει την απόφαση ένταξης των ΚΑΔ της διαμεσολάβησης στους υπό ενίσχυση κλάδους.

Το ΕΕΑ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προς τους αρμοδίους και ταυτόχρονα στηρίζει τα αιτήματα των Σωματείων όλης της χώρας  τα οποία αναδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος.

Πιστεύουμε, διεκδικούμε, και αναμένουμε να ενταχθεί και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην επόμενη διεύρυνση των προς ενίσχυση κλάδων, που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στην «ανοικτή» απόφασή της να στηρίζει την οικονομία, τα επαγγέλματα, την κοινωνία.

Το ΕΕΑ με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, και με δεδομένη την αντίληψη μας ότι πρωτεύει η προστασία της υγείας των Ελλήνων, οφείλει να στηρίζει κάθε επαγγελματική κατηγορία ,η οποία δικαιολογημένα απαιτεί οικονομική στήριξη, αναδεικνύοντας τεκμηριωμένα προς τους αρμόδιους φορείς τις επιπτώσεις που βιώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!