Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μέτρα «ανάσα» για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Τα μέτρα που ανακοινώνονται για την αγορά ενέργειας είναι ισορροπημένα και δίνουν “ανάσα” σε επιχειρήσεις και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ και της Elpedison για εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, ύστερα από την κινητοποίηση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΝ, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες θα ανακοινώσουν ανάλογα μέτρα η καθεμία ανάλογα με το προφίλ της, με το προφίλ των πελατών της και τη δική της εμπορική πολιτική.

Συμβούλευσε δε τους καταναλωτές να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των επιμέρους ενεργειακών εταιρειών να δουν τις προσφορές τους που θα γίνουν αυτές τις μέρες και να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Σημείωσε, εξάλλου, απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους, ότι «με το πακέτο της ΔΕΗ -και είμαι βέβαιος και των άλλων εταιρειών- τους δίνεται η δυνατότητα να πληρώνουν λιγότερα εάν πάνε στις ηλεκτρονικές πληρωμές και εγκαταλείψουν τα γκισέ.

Αυτό είναι ένα κίνητρο. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα το να κάνει κανείς αυτή τη σύνδεση και μετά θα έχει σε κάθε τιμολόγιο 5 ευρώ έκπτωση».

«Εμείς θα διευκολύνουμε όσο μπορούμε αυτές τις επιχειρήσεις με αυτές τις ενέσεις ρευστότητας. Αλλά από την άλλη πλευρά προφανώς τους ζητάμε να δείξουν μια ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία, μέχρι το σημείο που αντέχουν φυσικά», τόνισε ο υπουργός.

Ο μηχανισμός εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων προμήθειας ρεύματος είναι υπό συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Θα καλύψει το κενό ρευστότητας στην αγορά που δημιουργείται από το γεγονός ότι αρκετοί καταναλωτές εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων και της κρίσης δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, σημείωσε ο υπουργός.

Υπογράμμισε ότι αποκοπές γίνονται μόνο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Υπάρχουν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ξέρει και η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι ποιοι πραγματικά μπορούν και δεν πληρώνουν.

Τώρα για τους πραγματικά ευάλωτους, σήμερα κάναμε μειώσεις.

Έκανε η ΔΕΗ μειώσεις στους ευάλωτους και από εκεί και πέρα υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο που είναι υποχρεωμένες και οι ίδιες οι εταιρείες να το εφαρμόζουν, που προβλέπει απόλυτη κάλυψη αυτών που πραγματικά είναι ευάλωτοι.

Εάν υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχει γίνει μια αδικία, είμαστε εδώ, όχι μόνο η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι, αλλά και το γραφείο μου, για να βλέπουμε τέτοιου είδους αδικίες.

Αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ανοίξει ένα παράθυρο για διαφόρους οι οποίοι ζουν επί ζημία του συνόλου, να εκμεταλλευτούν αυτή την κρίση και να μην πληρώσουν ενώ μπορούν», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε εξάλλου ότι η επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία δεν επηρέασε την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΗ: Έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης και βελτίωσης της εξυπηρέτησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!