Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Ενίσχυση της προστασίας των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας

Ενίσχυση της προστασίας των ναυτικών στα πλοία, όπως τακτική απολύμανση των χώρων, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, ζήτησε, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη, 19 Μαρτίου με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, κατατέθηκαν στοιχεία στον υπουργό Ναυτιλίας για πλοία στην επιβατηγό Ναυτιλία που ακόμη δεν έχουν εφοδιαστεί, ως όφειλαν, με τον στοιχειώδη και απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ ζητήθηκε η λήψη απόφασης με την οποία να καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή μάσκας στο πλήρωμα.

Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι πρέπει επειγόντως να υπάρξει Υπουργική απόφαση για την παράταση της ισχύος σε διπλώματα - πτυχία-άδειες, πιστοποιητικά σχολών Εμπορικού Ναυτικού εγγραφή στους καταλόγους του ΓΕΝΕ κλπ, που έχουν λήξει ή θα λήξουν στο διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ ζήτησαν επίσης να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα στα Ε/Γ- Ο/Γ πλοία που συνδέουν την χώρα με ιταλικά λιμάνια, αφού στην Ιταλία υπάρχει τεράστια διασπορά και έξαρση του κορωνοϊού.

Ανέφεραν επίσης, ότι όσοι απολύονται, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, από πλοία αυτής της γραμμής δεν ελέγχονται ιατρικά με ευθύνη της εταιρείας και οι ίδιοι αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλό τίμημα στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!