Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Aegean Αύξηση 10% στον κύκλο εργασιών και 7% της επιβατικής κίνησης το 2019

Με αυξημένα κέρδη και έσοδα έκλεισε το 2019 για την Aegean Airlines και την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 7%.

Αναλυτικότερα, η εταιρία σημείωσε αύξηση 10% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 1.308,8 εκ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 78,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 16%.

Η επιβατική κίνηση σημείωσε αύξηση κατά 7% με την AEGEAN και την Olympic Air να μεταφέρουν 15,0 εκ. επιβάτες.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 269,4 εκ. ευρώ ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 516,9 εκ.ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννης ανέφερε: "Το 2019 η ωρίμανση στη διαχείριση δικτύου και ναύλων και η προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Η εξαιρετικά θετική πορεία, επισφραγίστηκε και με το για πρώτη φορά οριακά θετικό αποτέλεσμα που πέτυχαμε και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ένα πάντα αδύναμο τρίμηνο.

Η πορεία του 2019, συνέβαλε στη σημαντική ενίσχυση της δομής και της χρηματοοικονομικής μας κατάστασης, δημιουργώντας ακόμη ισχυρότερες βάσεις".

Και πρόσθεσε "όλος ο κλάδος αναμφισβήτητα θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά σοβαρές προκλήσεις σε μία πρωτόγνωρη κρίση λόγω του COVID-19.

Έχουμε στέρεες βάσεις, πιστεύουμε στον επαγγελματισμό και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας και έχουμε αποδείξει την προσαρμοστικότητα και την αντοχή της Εταιρείας σε κρίσεις.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι αποφάσεις και οι πολιτικές των αρχών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι απαραίτητες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα είναι κρίσιμες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!